Edina_autoban

Fotó: Eurosport

Ma délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy Wéber Gábor a B3 Racing színeiben tér vissza a SEAT León Európa-kupába. Gabiról régóta tudtuk, hogy ezen dolgozik, ám a sajtóközlemény egy komoly meglepetéssel azért szolgált: a gyorsasági országos bajnokságból és a Lotus Ladies kupából jól ismert Bús Edina is az Eurocup-ban folytatja.
A 27 éves Edina korábban két bajnoki címet is szerzett a lotuszos hölgyek között (2011, 2012), azt megelőzően pedig a férfiak mezőnyében is masszívan helyt állt, a 2010-es évadban tapasztalt versenyzőket megelőzve negyedik lett a Suzuki kupában, és kétszer állhatott a dobogón.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
Tavaly egy GT2-es Ferrarival barátkozott volna, ám az olasz szörnyeteg egy kicsit félénknek bizonyult, sorozatos műszaki hibákkal tért ki a randevúk elől. A balszerencsés és csalódást keltő 2013-as szezon után így Edina nagy lelkesedéssel vág neki az idei SEAT-kalandnak.
"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a SEAT León Európa-kupában folytathatom, hiszen régóta ez volt az álmom. Hosszú ideje készültem már arra, hogy külföldön versenyezzek egy ilyen nagy volumenű sorozatban. Nem lehetek elég hálás a csapatomnak, a B3 Racingnek, amely idén lehetővé teszi ezt számomra" - mondta Edina a WTCC Blognak.
Az új kihívás komoly motivációt jelent a magyar hölgy számára, amire szüksége is lesz, hiszen a 330 LE-s León Cup Racer feletti konstans uralkodáshoz jó fizikum, és kiváló mentális állapot szükséges.
"Hamarosan megkezdem a felkészülést, ami keményebb lesz, mint valaha, de ezt akartam, és tudom jól, mennyi áldozattal fog járni. Egyelőre csak a gondolattal játszom, de remélem hamarosan az autóval is tudok tesztelni."

Edina_locsol

Fotó: Eurosport

Edina lehet az Eurocup történetének első női versenyzője, aki a komplett évadot teljesíti, korábban ugyanis mindössze két spanyol hölgy próbálkozott, ám csak egy-két hétvége erejéig. Ám jelen állás szerint nem ő lesz az egyetlen a 2014-es mezőnyben.
"Állítólag velem együtt három lány lesz idén a bajnokságban, és bennünket valószínűleg külön értékelnek majd. Az első számú célom természetesen, hogy többi női versenyzőt legyőzzem, ám ha minden jól alakul, akkor itt sem elégszem meg ezzel. Amikor csak lehet, szeretnék beleszólni a fiúk dolgába is, és elcsípni egy-két jó helyezést" - zárta Edina.
A Suzuki kupában ez már sikerült, a SEAT Európa-kupa azonban ennél jóval nagyobb kihívás lesz. Edina azonban eddig mindig jól vette az akadályokat, ráadásul most ott lesz mellette az Eurocup 2010-es bajnoka, és Wéber Gabi sokat segíthet neki a gyors fejlődésben.
Egy dolog biztos, a magyar hölgynek elég lesz egyszerűen végigsétálnia a paddockban, hogy felhívja magára a figyelmet, ám Ő ennél sokkal többre készül!
Fotó: Tesztmotor.hu, Bús Edina
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32