A Túraautó Hírblog rendszeres olvasói számára nem új téma a Nissan lehetséges érkezése. A japán gyártónál néhány hónapja beszéltek először arról, hogy új sportprogramot indítanának, és a WTCC is a lehetséges célbajnokságok között szerepel. A Chevrolet kiszállásának híre csak olaj volt a pletykák tüzére, hiszen az amerikai márka gyári programját 2005 óra irányító brit RML istálló kiváló kapcsolatokat ápol a Nissannal, az idei Le Mans 24 óráson például együtt versenyeztették a formabontó DeltaWinget.
A témához hozzászólok azonban újra és újra beleütköznek egy megkerülhetetlen kérdésben: melyik típusból épülhetne az új S2000-es autó? A Nissan nemzetközi palettáján eddig nem nagyon talált az ember a célnak igazán megfelelő járgányt. Eddig...
Orosz barátaink hívták fel a figyelmünket, hogy a pekingi autókiállításon a Nissan bemutatta a Sylphy új, 2013-as generációjának koncepció autóját, melyet várhatóan a következő évtől kezdődően kívánnak forgalmazni. És ami még ennél is fontosabb, nemzetközi szinten akarják értékesíteni az autót, Amerikában Sentra, Ausztráliában pedig Pulsar név alatt. Arról egyelőre még nem esett szó, hogy Európában milyen névre hallgat majd a típus. Egy globális piacra szánt autónak pedig tökéletes reklámlehetőséget jelenthet egy nemzetközi bajnokság.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
A Sylphy (nyugalom, csak Kínában fogják így hívni) ráadásul ugyanúgy a C szegmensbe tartozik, mint a Ford Focus, a Chevrolet Cruze, a SEAT León, és szegről-végről a Lada Granta, úgyhogy az említett típusok piaci versenytársaként marketing szempontból is reális választás lehet. Már amennyiben tényleg lesz valami a Nissan S2000-es programjából, hiszen egyelőre amilyen sok a találgatás, annyira kevés a konkrétum.
Íme néhány további fotó és egy videó az autóról:
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22