Dudukalo_Tarquini

Fotó: Eurosport

Nem minden WTCC újoncnak adódik meg a lehetőség, hogy napjaink egyik legtapasztaltabb túraautó pilótájától tanuljon. Alekszej Dudukalo azonban a szerencsések közé tartozik, a Lukoil ugyanis nemcsak eljuttatta a világbajnokságra, de kis túlzással megfizette neki a létező legjobb tanárt, a korábbi világbajnok Gabriele Tarquinit. Az idén már a Ladánál versenyző orosz nem is tagadja, sokat köszönhet a Hondához távozó maestronak.
"Ha nem lett volna egy olyan tapasztalt csapattársam (mint Tarquini), valószínűleg az eredményeim is gyengébbek lennének. Rengeteget tanultam tőle. Ha nem is mindig sokat, de minden pillanatban segített valamennyit. Nagy hasznomra lesz idén az új autó megismerésénél mindaz, amit tőle tanultam" - idézi Dudukalot a Championat.com.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Az orosz pilóta szerint Tarquini végig nagyon segítőkész volt, bár ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy Dudukalo nem jelentett reális veszélyt az olasz eredményeire.
"Egy nagyon nyitott ember. Mindig azt mondta magáról, hogy még van egy ász az ingujjában. Valószínűleg nem fedte fel az összes kártyáját, de mindig válaszolt a kérdéseimre. Persze, ha egy kicsit gyorsabb vagyok, akkor lehet, hogy más lett volna a helyzet. De általában mindig egy picivel mögötte jártam, és ő segített valamivel közelebb kerülni" - tette hozzá Dudukalo.
A 36 éves moszkvai pilóta idén folytathatja "tanulmányait", hiszen egy másik klasszis, James Thompson lesz a társa a Lada gyári csapatában.
Fotó: Motorsport-Total
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52