Új korszak kezdődik Alekszej Dudukalo életében, a Lukoil által szponzorált orosz pilóta két évig volt Gabriele Tarquini inasa, és ez idő alatt próbált minél több trükköt ellesni a maestrótól. A korábbi világbajnok azonban jövőre már a Honda csapatánál versenyez, Dudukalo pedig szintén búcsút int a SEAT-nak, Ő a Ladához igazolt. A 35 éves moszkvai versenyző, aki Szlovákiában a második helyen végzett, már nagyon várja az első találkozást az S2000-es Grantával.
"Örülök, hogy a WTCC-ben folytathatom, főleg azért, mert jövőre már egy gyári csapatnál versenyezhetek, ráadásul egy orosz autóval. Bízom benne, hogy Jamesszel megnehezítjük kicsit az ellenfelek dolgát. Már alig várom, hogy a pályán is kipróbálhassam a Grantát" - mondta Dudukalo az fiawtcc.com oldalnak.
Az orosz pilóta harmadik WTCC-s szezonjára készül, és nem új arc a Lada berkeken belül, idén például hazájában jégrali bajnok lett egy Lukoil támogatott Lada Kalinával.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Örülök, hogy üdvözölhetem a csapatnál Alekszejt. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz jó eredményeket elérni harmadik WTCC szezonjában" - tette hozzá Viktor Sapovalov, a Lada Sport vezetője.
Az 1.6 turbós Grantán még van mit csiszolni, úgyhogy nem lepne meg, ha a Lada lenne a legszorgalmasabb csapat a holtidényben. Az oroszokhoz kapcsolódik még az Autós Gyorsasági Facebook-oldal értesülése, mely szerint 2014-ben hozzák be Magyarországra a Lada Granta márkakupát, amely eredetileg már jövőre elindult volna.
„A gyorsasági szakág vezetőjével, Gáspár Istvánnal megszületett az első megállapodás a Lada Granta Kupa elindításáról 2014-ben. Az idő rövidsége miatt döntöttünk így. Szeretnénk megfelelően előkészíteni a kupa indítását, ehhez pedig több időre van szükség” - idézi Ivanov Ivánt, a Lada Sport Europe vezetőjét az Autós Gyorsasági oldal.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33