Dudukalo_jegrali

Fotó: Eurosport

Bár a Lada már jó pár tesztnapon túl van a Lada Granta S2000-el, Alekszej Dudukalo egyelőre csak hírből tudja, hogyan halad az új kocsi fejlesztése, az orosz pilóta ugyanis még nem ült autóba. Legalább is a WTCC-s kocsiba nem, egy másik Ladával viszont bőszen gyűjti a kilométereket. A moszkvai versenyző idén is ott van az orosz gyár és a Lukoil közös csapatában, és egy Lada Kalinát próbál féken tartani a jégen.
"Ez a sorozat nagyon fontos a csapatomnak, és nekem is, már több mint 10 éve szerepelnek benne. Én a második szezont töltöm a bajnokságban, és címvédő vagyok, tavaly ugyanis egyből bajnokok lettünk az akkor még új kocsival. Oroszországban elképesztően népszerű a jégrali - 1600 méter hosszú oválpályákon megyünk, 16 futamot rendeznek és mindegyikben 6-6 autó indul. Gyakran elérjük a 180 km/h-s sebességet, mielőtt befordulnánk az egyik kanyarban, úgyhogy gyakorlatilag alig használjuk a féket. Ilyen tempónál jégen elég veszélyes lenne. Az emberek imádják a jégralit, ezrek ülnek a lelátókon, és nem érdekli őket a hideg" - meséli Dudukalo.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A címvédésre azonban sajnos jelenleg kevés az esély.
"Túl sok pontot veszítettem műszaki hibák miatt. Az első versenyen felrobbant a motorom, és nulláztam. A következő fordulón a kuplunggal voltak gondok, és bár a szerelőim megcsinálták, elég sok futamot ki kellett hagynom, így csak hatodik lettem. Eyetlen forduló maradt hátra, és nem hiszem, hogy lesz esélyem a győzelemért harcolni. Az egyik hátránya a bajnokságnak, hogy elég rövid."

Lada_teszt

Fotó: Eurosport

A Kalina után viszont lassan a Granta kerül majd Dudukalo érdeklődésének középpontjába, hiszen egy hónap múlva rajtol a világbajnokság Monzában.
"A jégrali miatt ősszel úgy döntöttünk, hogy először James teszteli majd a WTCC-s autót, így a csapatnak csak egy kocsival kell foglalkoznia egyszerre. Információim csak a csapattagoktól vannak, de úgy tudom, hogy Thompson két nap alatt 120 kört ment komolyabb probléma nélkül, ami nagyon jó hír. A csapat új aero elemeket tesztelt, illetve az autó egyensúlyán dolgoztak. Remélem, hogy a megszerzett adatokat már fel tudjuk használni a következő teszten" - tette hozzá az orosz.
Ahol talán már Dudukalo is autóba ülhet. A Lada legközelebb február 25-e és 28-a között tesztel Magny-Coursban, azt követően pedig még egy privát menet vár rájuk. A holtszezon az idénynyitó előtti monzai kollektív teszttel zárul majd a csapat számára.
Fotó: Lukoil Racing, James Thompson
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21