Nem vesz részt a WTCR második fordulóján a Hyundai Motorsport két partnercsapata, a BRC Racing és a Team Engstler, miután az igazságtalan teljesítménykiegyenlítésre hivatkozva visszaléptek.


Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg és Luca Engstler már a helyszínen volt, amikor a bejelentés megtörtént, így biztosan utolsó pillanatos döntésről van szó. 
Az elmúlt két évben megszerzett két egyéni és egy csapatbajnoki cím után a Hyundai-ra idén újabb megszorításokat szabtak ki: tovább csökkentették az felhasználható motorerőt. Ennek következtében a koreai márka számára a top10-be kerülés szinte lehetetlen volt a zolderi idénynyitón. 
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
A Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo már Belgiumban is dühösen reagált a döntésre. Közölte, ha a TCR-kategória nem kér a koreai márkából, akkor szóljanak, mert senkinek nem akarnak terhére lenni. Adamo később haza is utazott Zolderből. 
Azóta semmi jel nem utalt arra, hogy bármilyen szankció várható. Elképzelhető, hogy a BRC és a Team Engstler arra várt, történik-e valamilyen módosítás a teljesítmény kiegyenlítésben. A szombaton kiadott friss BoP-táblázat viszont csak minimális turbónyomás emelést engedélyezett a Hyundai-nak, ami úgy tűnik, nem volt elég biztosíték a két csapat és a márka számára. 
"A Hyundai Motorsport bejelenti, hogy ügyfélcsapatai nem állnak rajthoz ezen a hétvégén a WTCR németországi versenyén (szeptember 24-26)"
- olvasható a gyártó versenyrészlegének közleményében.
"A Hyundai Motorsport úgy gondolja, hogy sem a márka, sem az ügyfélcsapatok nem részesültek egyenlő elbánásban az ellenfelekhez képest, és nem szívesen látott vendégek vagyunk a bajnokságban."
"A Hyundai Motorsport továbbra is elkötelezett, hogy a nemzetközi színtéren mutassa be versenyautó képességeit, olyan bajnokságokban, melyek méltók a Hyundai N márkához. A Nürburgring 24h-n való részvételünket ez a döntés nem érinti." 
Az idei rövid, mindössze hat fordulós WTCR-szezonban ez a döntés gyakorlatilag azt jelenti, hogy Michelisz Norbiék lemondhatnak a bajnoki címről, hiszen a rosszul sikerült zolderi idénynyitó és a kihagyott németországi verseny után behozhatatlan lesz a hátrányuk.
A döntés különösen érzékenyen érinti Luca Engstlert és az Engstler Motorsportot, akik hazai versenyükre készültek a Nordschleifén.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23