Lexus_s2000

Fotó: Eurosport

Orosz barátaink szeretik a pikáns híreket, most is szállítottak egyet. Értesülésük szerint a Dominikai Túraautó Bajnokság!! (ilyen is van) győztese, a puerto ricói Victor Gonzalez idén szeretne bemutatkozni a WTCC-ben. Egy egész éves szereplés esélytelennek tűnik, helyette az amerikai kontinens futamai, azaz Sonoma és Curitiba jöhet szóba. Gonzalez egyébként ismert amerikai autósportos körökben, van USA útlevele, és versenyzett a Grand Am valamint a NASCAR Nationwide sorozatban is.
Gonzalez szíve szerint azzal az autóval indulna, amelyet a DTS-ben is használ, egy Lexus IS-R-el, amely nemzeti homologizációval rendelkezik. Ez önmagában nem jelent problémát, korább a Volvo C30, a SUNRED SR León és az ötajtós Honda Civic is ilyen papírokkal indulhatott a világbajnokságon. Sokkal nagyobb gond, hogy az autóhoz nincs 1.6 turbós motor, a DTS-ben a régi szívó kétezreseket használják. Ezek viszont egyrészt nem tudják felvenni a versenyt az új világmotorral, másrészt az sem biztos, hogy az FIA egyáltalán beengedi-e őket idén a WTCC-be. A nemzetközi szövetség egyelőre nem tisztázta ezt a kérdést.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32

Lexus_s2000_2

Fotó: Eurosport

A Lexusról tehát - sajnos - valószínűleg le kell mondanunk, ám Gonzalez szívesen indulna valamelyik jelenlegi WTCC-s csapatban is. A puerto ricói elsősorban a hátsókerekes autókat kedveli, tehát a BMW 320TC jöhet szóba. A Proteamnél még van egy szabad hely, de szerintem kedvező ajánlat esetén akár Engstlerék akár a Wiechers is szívese bedob még egy autót egy-két futamra.
És hogy mennyire lenne versenyképes a dominikai bajnok a világbajnokságon? Tavaly meghívtak a DTS-be egy-két nemzetközi szinten is elismert túraautóst, például Jordi Genét és Matt Nealt, akiket Gonzalez rendesen megizzasztott. Úgyhogy valószínűleg nem lenne rossz.
Fotó: DTS
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23