A WorldTouringCars úgy értesült, hogy a háttérben komoly munka folyik annak érdekében, hogy a Ford Focuszok visszatérhessenek a Túraautó Világbajnokság mezőnyébe. Az amerikai márka tavaly nagy elánnal vágott neki a WTCC-nek, az autókat a brit Arena Motorsport építette, a motort a Mountune cég fejlesztette, a kormány pedig két korábbi privát brit bajnok, James Nash és Tom Chilton kezébe került.
A program biztatóan indult, Marrakeshben Nash körökön keresztül vezette a versenyt , ám ahogy múltak a hónapok a Fordok úgy váltak egyre szürkébbé. A salzburgringi második futam után egyetlen pontot sem szerzett a brit pilótapáros, és hamarosan a Q2-be jutás is elérhetetlen álommá vált.
Ennek ellenére a szezon végén még mindenki azzal számolt, hogy folytatják, sőt, olyan hírek is szárnyra keltek, hogy csatasorba állítják a harmadik Focust, amelyet 2012-ben tesztelésre használtak. A Ford azonban kihátrált a program mögül, és miután Max-et bevásárolták a Forma-1-be, valószínűleg a Chilton család költségvetése is megcsappant. Január elején érkezett a szomorú hír, hogy az Arena kiszáll a WTCC-ből.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Azóta tartotta viszont magát a pletyka, hogy a Fordok ettől függetlenül visszatérhetnek 2013-ban. Ezt Alain Menu is megerősítette, amikor néhány hete arról mesélt, hogy Őt is szerették volna megnyerni a program számára.
“Egy ideig még folytak egyeztetések, hogy induljak az egyik Forddal, de számomra úgy tűnt, ott sem haladnak valami jól a dolgok, azért úgy döntöttem, keresek valami új kihívást, ami a Porsche Szuperkupa lett” - mondta akkor Menu a WTC-nek.
Később a WTCC sajtóirodája is megerősítette, hogy tudnak a háttérben történő dolgokról, és valóban van egy csapat, amely gőzerővel dolgozik a Fordok továbbversenyeztetésén. Bár az már hetekkel korábban biztos volt, hogy Monzára még nem áll össze a program.
Most úgy értesültünk, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor a marrakeshi forduló környékén megoldódhatnak a még függőben lévő kérdések, és bejelenthetik, hogy melyik csapat, milyen szponzor támogatásával, hány autóval, és milyen pilótákkal hozhatja vissza a mezőnybe a Ford Focust. Információink szerint ha létrejön a megállapodás, akkor fejlesztéseket is kaphat a tavaly bemutatkozó technika.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30