Dubai_huff_basseng_munnich

Fotó: Eurosport

Az év első nemzetközi 24 órás versenye előtt Rob Huff úgy nyilatkozott, a győzelem a cél az All-Inkl.com Racing Mercedesével, amelyen két tavalyi WTCC-s csapattárásával, René Münnich-hel és Marc Bassenggel osztozott. A 2012-es világbajnok nem lőtt mellé, a trió valóban ott volt a mezőny elejében, és végül a dobogó második fokára állhatott.
Kereken 600 kört tettek meg a sivatagi pályán, és végül mindössze három kör, egészen pontosan hat és fél perc hátránnyal értek célba a Stadler Motorsport Porschéje mögött. Az All-Inkl.com Mercedes SLS AMG GT3 a 12. helyről indulva hamar előreverekedte magát, és az ellenfelek műszaki gondjai is segítették az egységet.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Fantasztikus volt ez a nap számunkra. Az autónk hiba nélkül teljesítette az egész versenyt, amiért óriási köszönet a csapat minden tagjának" - értékelt röviden Reén Münnich csapattulajdonos.
Az All-Inkl.com Racing Merci legénységének minden tagja komoly időt töltött a pályán, hiszen mindössze hárman váltották egymást, miközben a riválisok négy vagy öt fős egységekkel érkeztek.
"Nagyszerűen alakult az első dubai versenyünk; René jó tempót ment, Rob pedig szintén kiváló munkát végzett. Élveztük a verseny minden pillanatát, annak ellenére is, hogy kaptunk pár kisebb büntetést olyan dolgokért, amiket nem a saját hibánkból követtünk el. A második hely nagyszerű eredmény, és köszönet a csapatnak, az autó felkészítéséért. Nem sokat aludtak" - tette hozzá Marc Basseng csapatmenedzser.
Az All-Inkl.com Racing sajtóanyaga kitér arra is, hogy 2014-ben csak néhány futamon indulnak a WTCC-ben, elsősorban Münnich illetve egyszer-egyszer Basseng csatlakozik majd a mezőnyhöz a TC2-es SEAT Leónnal. 2015-ben viszont teljes csapattal akarnak visszatérni a Túraautó Világbajnokságba.

Oyoung_dubai_aston

Fotó: Eurosport

És ha már Dubai: Huffék mellett Darryl O'Young is ott volt a 24 óráson, a hongkongi a Craft Racing színeiben egy GT3-as Aston Martint vezetett, és végül csapattársaival a 12. helyet szerezte meg. A Proteam Racing korábbi pilótája, a kurd Isaac Tutumlu pedig egy Lamborghini volánja mögött lett nyolcadik az abszolútban, és második az A6-Am kategóriában.
Fotó: All-Inkl.com Racing, Darryl O'Young
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22