Chilton_muller_Svk

Fotó: Eurosport

Törés-zúzás, kalapács kopácsolás és némi ünnep - ezek a hangok keveredtek egymással az RML boxban a szlovákiaringi hétvége során. Az ex-gyári Chevrolet alakulat számított arra, hogy a Dunaszerdahely melletti pályán már nehezebb dolguk lesz, mint az első két fordulón, hiszen a kanyargós és technikás felvidéki kör tavaly sem kedvezett igazán a Chevyknek. Persze csak annyira nem, hogy Rob Huff azért megnyerte a második versenyt. Már az edzések és az időmérő eredményein is látszott, hogy Cruze ezúttal nem lóg ki annyira a mezőnyből, mint Monzában és Marrakeshben.
Yvan Muller az első futamon a negyedik helyről indult, és végig nagy csatát vívott Michelisz Norbival a dobogóért. Néha milliméterekre közelítette meg a Zengő-Hondát, de szerencsére tanult a tavalyi esetből, amikor kilökte Norbit, és később megbüntették. A Lukoil-RML Chevrolet-t végül negyedikként intették le. A második verseny elején viszont ismét volt egy vitatott momentum. Muller kicsit meglökte a negyedik helyen autózó Tiago Monteirot, aki emiatt három helyet veszített, a felügyelők azonban nem büntettek.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
A SEAT-ok viszont igen, Muller ugyanis beragadt Pepe Oriola valamint Rob Huff mögé, és mire sikerült átverekednie magát, Tom Coronel már messze járt. A háromszoros világbajnok így második lett, Gabriele Tarquini előtt, ám így is 13 ponttal csökkent az előnye az összetettben
“Nem volt ez egy rossz hétvége, még úgy sem, hogy nem sikerült nyernünk. Nem egyszerű ezen a pályán plusz 40kg-val menni, és a Honda gyors, úgyhogy továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha meg akarjuk tartani a jelenlegi pozíciónkat”- mondta Muller a második verseny után.

Chilton_Svk_crash

Fotó: Eurosport

A másik RML Chevrolet-ben Tom Chilton sokkal alaposabban megismerkedett a szlovákiai sóder minőségével, mint azt szerette volna. A vasárnap reggeli bemelegítő edzésen csúnyán összetörte a kocsit egy kisebb hiba után, majd az első futamon is rontott, és a kavicságyban ragadt. A brit pilóta egész hétvégén nem találta a jó beállításokat, így elég bizonytalanul érezte magát a Cruze-ban.
A második versenyen ő fogta ki Michelisz Norbit, csak ezúttal a hondás magyar volt a támadó fél. Az utolsó körökben a páros utolérte a visszacsúszó Pepe Oriolát, de egyikük sem tudott hasznot húzni a helyzetből, így Chilton hetedik lett, az összetettben pedig megtartotta a negyedik helyet.
"Nem indult túl jól a vasárnap. Épp egy új beállítást próbáltam ki, de nem működött igazán jól. A warm-up-on és az első futamon is hibáztam, ami nekem az önbecsülésembe, a csapatnak pedig jó sok munkájába került, de örülök, hogy a második verseny jól ment, és sikerült további pontokat szerezni. Yvan pedig dobogóra is állhatott. A végén fantasztikusat csatáztunk Oriola-val – egymás mellett mentünk két körön keresztül –, jó buli volt” - tette hozzá Chilton.
Fotó: WTCC Media Fordítás: Lacah
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32