Péntek este Isztambulban sor került az FIA hivatalos év végi díjátadó gálájára, ahol a világszervezet által felügyelt valamennyi bajnokság, így a WTCC legjobbja is jelen voltak. Ünnepről lévén szó csak egy kicsit morgolódom most azon, hogy egy ilyen fontos rendezvényt sem televízión, sem az interneten nem lehetett normális körülmények között nyomon követni. Én megértem, hogy fontos dolog Újdelhibe és Isztambulba is elvinni ezt az eseményt, de ha már nem egy hagyományos európai helyszínt választanak, akkor legalább a közvetítés legyen megoldva...
A Kempinski Ciragan Palaceban Rob Huff, Alain Menu, Yvan Muller, valamint a Chevrolet részéről Vijay Iyer kommunikációs igazgató "képviselte" a Túraautó Világbajnokságot. Az évzáró ünnepély egyben az amerikai márka nyolc éves szerepvállalásának végét is jelentette, mely során 178 futamon 68 győzelmet, 36 első rajtkockát és 61 leggyorsabb kört szereztek a Chevrolet pilótái. Valamint három világbajnoki címet, kettőt Muller, egyet pedig Huff révén, aki érthetően boldog volt a gála után.
"Semmihez sem hasonlítható érzés volt a színpadon állni, egy ilyen lenyűgöző ünnepségen. Ez mindenképpen segít egy kicsit, hogy felfogjam, világbajnok lettem. Csodálatos volt ez a szezon, és ez a nyolc év a Chevrolet-vel, csak boldog és hálás lehetek."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Idén kicsit változtattam a stratégiámon; tavaly arra összpontosítottam, hogy mindig én legyek a leggyorsabb, és sikerült is utolérnem Yvant a győzelmek valamint a pole-ok tekintetében, sőt a leggyorsabb körökben meg is előztem. De mégis csak második lettem a bajnokságban, és ebből sokat tanultam. Nem csak az kell egy bajnoki címhez, hogy Te legyél a leggyorsabb. Idén inkább a versenybeállításokra koncentráltam, és ez be is jött" - fogalmazott a világbajnok.
Az év erkölcsi bajnoka sokak szemében Alain Menu volt, aki az utóbbi időben a biztos harmadiknak számított a csapaton belül. 2012-ben azonban a svájci magára talált, megmutatta, hogy még mindig van benne spiritusz, és a szezon második felében mindkét csapattársánál jobbnak bizonyult. Ám végül néhány balszerencsés momentum miatt be kellett érnie a második hellyel, ami így is élete legjobb WTCC-s eredménye.
"Gyakran mondják a második hely a lehető legrosszabb, de én igazából nagyon boldog vagyok. Jó érzés egy ilyen erős eredménnyel zárni ezt az utat. Egy hosszú és gyümölcsöző menet volt ez a Chevrolet-vel, egy igazi csapatmunka. Az eredményektől függetlenül én mindig az emberei oldalára fogok a legjobban emlékezni" - tette hozzá Menu.
Yvan Muller egy félig megnyert szezont engedett ki a kezei közül idén, és több alkalommal saját hibájának köszönhetően veszített fontos pontokat. A háromszoros világbajnok azonban inkább csak a pozitív dolgokra emlékezik.
"Bár ezúttal nem nyertem meg a bajnoki címet, én mégis örülök annak, hogy bekerültem a top3-ba, és kilencszer győztem - többször, mint bárki más a szezon során. Csodás élmény marad a Chevrolet-vel eltöltött három év, és mindig büszke leszek arra, hogy egy ilyen legendás márka színeit képviselhettem" - mondta Muller.
Kicsit elszomorító, hogy a Chevrolet egyik sikerkovácsa, Eric Néve nem léphetett az emelvényre. A Chevrolet Europe Motorsport korábbi első embere igazi vezér volt, mindenre és mindenkire jutott ideje, figyelme. Elévülhetetlen érdemei vannak a Chevrolet sikereiben, nem véletlen, hogy a DTM-ben versenyző HWA istálló azonnal lecsapott rá. Néve helyett a Chevrolet és a Cadillac Európa kommunikációs igazgatója képviselte Isztambulban a bajnok márkát.
"Nagy megtiszteltetés, hogy a Chevrolet nevében átvehettem a gyártok bajnoki címéért járó kupát. Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni az egyéni és a konstruktőri elsőséget is, egyhuzamban harmadszor. A globális Chevrolet csapat nevében szeretnék köszönetet mondani a versenyzőinknek és az RML-nek ezért a kiváló munkáért, és azért az elszántságért, amit az egész évad, sőt a teljes nyolc éves együttműködés során mutattak."
"Több mint 1000 pontot gyűjtöttünk a gyártók bajnokságában, ami rekord. Az utolsó versenyen megszereztük az első három helyezést, ami szépen szimbolizálja, hogy milyen nagyszerű élmény volt ez a kaland mindenki számára. Ez a program nagyon sokat hozott a Chevrolet márka és a Cruze számára, több mint 1.7 millió autót adtunk el a bemutatkozás óta. Büszkén intünk most búcsút a WTCC-nek" - fogalmazott Vijay Iyer.
A Chevrolet tehát gyári szinten elbúcsúzott, és komoly űrt hagy maga mögött. Furcsa év lesz a következő, de ez egyben lehetőséget is jelent mások számára.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Chevrolet
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21