Daste_rali_1

Fotó: Eurosport

Továbbra is raliversenyeken készül a 2013-as szezonra a tavaly két futamgyőzelmet szerző Stefano D'Aste. Az olasz pilóta, aki 2012-ben a Wiechers Sport színeiben egy BMW 320TC-vel versenyzett, ezúttal a Varano Rally Experience elnevezésű eseményen vett részt. Ez a futam része a Rally Circuit Racing sorozatnak, melynek lényege, hogy ismert pályákon rendeznek versenyeket raliautók számára. D'Aste bemutatkozása tökéletesen sikerült, december elején megnyerte az idénynyitót Magione-ben.
A varanoi második fordulón D'Aste ismét a Lotus Exige Cup 260-nal indult, navigátora pedig változatlanul egy fiatal hölgy, Miriam Marchetti volt. A páros ezúttal is nagyszerűen szerepelt, és újabb győzelmükkel megerősítették helyüket a tabella élén.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
"Nagyon jó kis verseny volt a Rally Varano, élveztem minden percét. Gratulálok a szervezőknek, az ellenfeleknek és a nézőknek is. Külön elismerés a csapattársamnak, Simone Marchettinek, a navigátoromnak, Miriamnak, aki kiválóan tette a dolgág, valamint a mérnökömnek. A csapat minden tagja mega-szuper munkát végzett, köszönet érte" - értékelt röviden az olasz pilóta.

Daste_rali_2

Fotó: Eurosport

D'Aste ismét WRC autókat előzött meg a Lotusszal, a második helyen Pierfranco Uzzeni végzett egy 2008-as Subaru Impreza WRC-vel, a harmadik pedig Oscar Donetto lett egy Skoda Fabia WRC-vel.
Eközben viszont a korábbi privát WTCC bajnok helye még mindig nem fix a világbajnokságon, információink szerint D'Aste a Superstars sorozat felé is nézelődik.
Fotó: Stefano D'Aste
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05