DAste_feher_BMW

Fotó: Eurosport

Stefano D'Aste nem tér vissza a Wiechers Sport csapatához, mégis marad a WTCC-ben. A tavaly két abszolút futamgyőzelmet szerző pilóta PB Racing néven saját csapatot hoz létre, amelyben továbbra is egy BMW 320 TC-vel versenyez majd. A 37 éves olasz  egyelőre nem tisztázta, hogy honnan vásárolja az autót, ám nagyon sok lehetőség nincs. Információink szerint a Wiechers és a Zengő Motorsport rendelkezik "fölösleges" BMW-kkel a jelenlegi mezőnyben.
D'Aste 2005 óta minden évben ott volt a WTCC-ben, bár 2011-ben csak néhány futamon indult. 2007-ben a Wiechers színeiben megnyerte a privát értékelést, tavaly pedig megszerezte első, majd második futamgyőzelmét is. A Túaautó Világbajnokság mellett szerepelt például a GT4 Európa-kupában, ahol harmadik lett, idén pedig egy speciális téli olasz ralibajnokságon vesz részt egy Lotusszal. Ott egyébként szintén a PB Racing név alatt fut.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Örülök, hogy a saját csapatomban versenyezhetek idén. Természetesen sokat kell majd tanulnunk, ezért egyelőre csak egy autót indítunk. Manapság nem könnyű összerántani egy istállót, megfelelő szakembereket találni, vagy megvásárolni a szükséges eszközöket. Nagyon izgatott vagyok az új kihívások miatt, és ez segít abban, hogy készen legyünk a három hét múlva esedékes első versenyre" - mondta D'Aste.
A PB Racing hivatalosan március 9-én mutatkozik be a Brescia közeli Franciacorta versenypályán.
Fotó: Stefano D'Aste
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21