Egy hét múlva következik a Túraautó Világbajnokság első ázsiai állomása Japánban, Suzukában. A csapatok nagy része már készül az indulásra, a szerelők általában hétfőn vagy kedden ülnek repülőre, hogy előkészítsék az autókat és a boxokat a hétvégére. A versenyzők csak később indulnak, de Stefano D'Aste már nagyon várja, hogy megérkezzen Suzukába, és újra átélje a japán versenyek hangulatát.
"Nagyon szeretem Japánt és a helyi kultúrát, itt mindig jól éreztem magam eddig. A szurkolók nagyon lelkesek, és fantasztikus hangulatot teremtenek a lelátón. Én most először állok rajthoz Suzukában, és csak szimulátorból ismerem a pályát, úgyhogy már nagyon várom a versenyt. Az autónk gyors a kanyarokban, az egyenesben viszont kicsit gyenge" - magyarázta D'Aste.
Az olasz pilóta tavaly csak három fordulón vett részt a WTCC-ben, ezért nem indulhatott Suzukában. A csapat azonban ott volt, és nem is ment rosszul, Colin Turkingtonnal kétszer is pontot szereztek.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Nagyon várjuk már a második suzukai versenyünket. Tavaly sikeresek voltunk itt Colin Turkingtonnal, egy hatodik és egy hetedik helyet szereztünk. Szerintem Stefano gyorsan megtanulja majd a pályát, és bízom benne, hogy az Amerikában látott nyers tempónkat eredményekké tudjuk alakítani" - tette hozzá Dominik Greiner, csapatmenedzser.
A csapat vezető mérnöke, az olasz Marco Calovolo is úgy véli, jók lehetnek Suzukában.
"Nagyon erősek voltunk Sonomában, úgyhogy bízom benne, hogy Suzukában is jönnek majd az eredmények. Jó beállításokkal rendelkezünk erre a pályára. Egy erős időmérős szereplés lesz a kulcs a dobogós eredményekhez" - mondta Calovolo.
D'Aste jelenleg nyolcadik az összetettben, a Yokohama kupában pedig a harmadik helyen áll Michelisz Norbi és Pepe Oriola mögött. Hátránya 49 pont a zengős pilótával szemben, úgyhogy ha Suzukában nem sikerül jól mennie, valószínűleg lemondhat a privát bajnokságról.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30