A végéhez közeledik Stefano D'Aste hullámvasút szezonja, és a Wiechers Sport olasz pilótája szeretne a hullámhegy tetején kiszállni Makaón. Az év elején még úgy tűnt, D'Aste és Pepe Oriola lesz a Yokohama kupa két legnagyobb esélyese, ám a szezon közepére a bmw-s teljesítménye jelentősen visszaesett, illetve a szerencse is elpártolt mellőle. Portugáliában és Brazíliában a top10-be sem sikerült bejutnia, Sonomában pedig kétszer kilencedik lett. Suzuka óta viszont mintha kicserélték volna, Japánban futamot nyert, Kínában pedig kihasználta két riválisa, Michelisz Norbi és Pepe Oriola gyengélkedését, mindkét futamon megnyerte a privát értékelést, és egycsapásra visszakerült az esélyesek közé.
Makaó előtt 15 pont a lemaradása a privát bajnokságot vezető Norbi mögött úgy, hogy a legendás utcai pályán összesen 44-et lehet szerezni. Behozható hátrány, de csak akkor, ha nem hibázik.
"A makaói utcai kör az egyik legnehezebb pálya a világon. Itt bármelyik pillanatban hibázhat valaki, úgyhogy állandóan résen kell lenni. Két nagyon nehéz verseny vár ránk" - véli D'Aste.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A bármelyik pillanatban kifejezést pedig szó szerint kell érteni, tehát akár a csütörtöki teszten is.
"Jó előérzeteim vannak az utolsó két futam kapcsán, de nagyon fontos lesz, hogy az autó ne sérüljön meg az edzések során, és a versenyeket is megússza komolyabb baj nélkül. Ha ez sikerül, akkor bármi megtörténhet" - tette hozzá Wolfgang Kruse, csapattulajdonos.
Makaó mindent összekuszáló képességében bízik Dominik Greiner, a Wiechers csapatfőnöke is.
"Ismét Makaón dől el a privát bajnoki cím sorsa. Mi a harmadik helyen állunk három ponttal Pepe Oriola és 15-tel Michelisz Norbert mögött. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de Makaó utcáin bármi megtörténhet; ez a szűk pálya igazán kegyetlen. Motiváltak vagyunk a finálé előtt, és természetesen élni szeretnénk az adódó lehetőségekkel" - mondta Greiner.
D'Aste versenymérnöke szerint a makaói pálya más mint a többi, ezért valami rendkívülivel készülnek.
"A Guia pálya egy különleges helyszín, és szinte minden csapat imádja. Sonoma óta rengeteget fejlődtünk az autó beállításaival, és ennek látjuk is az eredményeit. De a makaói versenyek speciális kihívások elé állítanak, úgyhogy valami különleges dologgal fogunk előállni, hogy miénk legyen a legjobb csomag a rajtnál" - magyarázta Marco Calovolo.
Ha D'Aste végül sikerrel járna Makaón, az a Wiechers Sport harmadik privát bajnoki címét jelentené, korábban ugyanis Marc Hennerici (2005) és az olasz (2007) révén már volt részük ebben a sikerben.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05