A suzukai győzelem után Stefan D'Aste Sanghajban is szeretne dobogóra állni. Az olasz pilóta és német csapata, a Wiechers nagyszerű évet tudhat eddig maga mögött, két versenyt is megnyertek, és kis szerencsével akár még a privát bajnoki címet is megszerezhetik. Ehhez azonban egy újabb eredményes hétvége kéne Kínában, a majdnem mindenki számára ismeretlen Shanghai International Circuit-en.
"A sanghaji egy nagyon technikás pálya, mindennek 100%-ig klappolnia kell a sikerhez. Elég hosszú egy kör, szükség van a motorerőre, és akad pár olyan kanyar, ahova nagyon jó be kell lőni a kocsit. Egyelőre csak szimulátoron volt lehetőségem menni itt, úgyhogy már nagyon várom a versenyt, mert izgalmas pályának tűnik" - mondta D'Aste.
A csapat tulajdonosa, aki az ausztriai győzelemről üzleti elfoglaltságai miatt lemaradt, bízik a jó folytatásban.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"Remélem, hogy ez a fejlődés Sanghajban is folytatódik majd. A csapat és Stefano is képes lehet egy újabb dobogós hely megszerzésére" - véli Wolfgang Kruse.
"A legutóbb, suzukai győzelem után nagyon motiváltan megyünk Kínába, és már várjuk a sanghaji versenyeket. Ez a pálya ismeretlen terület lesz a legtöbb versenyző számára. Michelisz Norbert előnye 35 pont, Pepe Orioláé pedig 25 velünk szemben, úgyhogy jó lenne csökkenteni a különbséget, hogy maradjon esélyünk Makaón a bajnoki címért harcolni. Nehéz lesz, de nem lehetetlen" - számolgatott Dominik Greiner, csapatmenedzser.
Az autón mindenesetre nem múlhat, a technikai igazgató szerint ugyanis nagyon rendben van a BMW.
"Megvan a helyes út a beállítások terén. Japánban nyertünk, és Amerikában is meg volt a megfelelő tempónk. Stefano nagyon motivált az újabb győzelemnek köszönhetően, úgyhogy Sanghajban szerintem még jobb lesz. A csapat mindent megtett, az új pályákon pedig általában jól szoktunk szerepelni" - mondta Marco Calovolo, D'Aste versenymérnöke.
Egy komolyabb hullámvölgy után (az ausztriai és a suzukai győzelem között hét futam alatt összesen nyolc pontot gyűjtött) úgy tűnik, D'Aste és a csapat újra sínen van, ám a Yokohama kupában nem lesz könnyű dolguk. Nagyon remélem, hogy nem...
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: Wiechers Sport
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33