Thompson_Usa_lada

Fotó: Eurosport

Napokkal ezelőtt megérkezett Magny-Cours-ba a Lada Sport Lukoil kamionja, amelynek útját a Facebook segítségével követhettük nyomon Togliattitól egészen Franciaországig. Gyomrában utazott a oroszok legújabb fejlesztésű, TC1-es versenyautója, amellyel idén James Thompson, Rob Huff és Mikhail Kozlovskiy versenyez majd a WTCC-ben.
A 2014-es Granta bemutatkozására azonban egyelőre várni kell, a Lada ugyanis első körben az ORECA által fejlesztett új, a korábbinál kb. 50 LE-vel erősebb 1.6 turbós motort teszteli az egykori forma-1-es versenypályán.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
"Az új autó első tesztjére valószínűleg csak március elején kerül sor Magny-Cours-ban, ám a pontos időpont függ attól is, hogy a beszállítóktól mikor érkeznek meg a különböző alkatrészek. Ha ott csúszás lesz, az első teszt is késhet" - mondta Max Maximenko csapatmenedzser a WTCC Blognak.
Hogy akkor miért utazott már most Franciaországba a csapat? Mert a következő hetekben párhuzamos munka zajlik majd az ORECA gyárában és közelben lévő pályán. A műhelyben tovább folyik a TC1-es Granta összeszerelése, miközben a pilóták megkezdik az új motor tesztelését a tavaly használt TC2-es kasztniban.
"Február 13-án és 14-én fogjuk tesztelni az új motort, de egyelőre még a 2013-as autóban. Eközben a csapat tovább dolgozik az új kocsin" - folytatta Maximenko.
Mivel az új autó egy ideig még nem gördül ki a műhelyből, fotókat ne nagyon várjunk, bár egy pár könyörgést azért majd megeresztünk a hétvége előtt. A 2014-es Granta-kasztni fejlesztése egyébként már véget ért, csak az összeszerelés van hátra.
"Az autó aero-elemei készen vannak, viszont még számos alkatrészre várunk a beszállítóktól. A tesztelés mellett folyamatosan zajlik az új Granta összeszerelése is" - zárta Maximenko.
A csütörtökön és pénteken esedékes 'motorteszten' James Thompson és Rob Huff vezeti majd az autót; a 2012-es világbajnok most ül először a Lada volánja mögé.
Fotó: Lada Sport Lukoil, WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30