RCM_teszt_suzuki

Fotó: Eurosport

Túl van az idei első teszten a Suzuki Swift kupába idén visszatérő Csuti Laci, a magyar WTCC közvetítések szakkommentátora. Az RCM Motorsport versenyzője három év kihagyás után vág újra bele az aktív versenyzők életébe, és ahogy egy korábbi beszélgetés során a WTC-nek elárulta, komolyan veszi a dolgot, nem csak autókázni szeretne egyet a mezőnyben.
Laci az RCM több pilótájával együtt hétfő este érkezett meg a Szlovákiaringre, ahol Kovalovszky Róbert (na jó, inkább Kova Robi :D) csapatfőnök vezetésével kedden egész nap rótták a köröket. Laci mellett az istálló új, ultrafiatal, mindössze 13 éves igazolása, Tassi Attila, illetve a tavalyi bajnokságban hatodik Köller István ment Dióspatonyban, valamint egy vendégpilóta, Takáts Ákos is csatlakozott a társasághoz. Csuti Lacinak a teszt elsősorban a három éves rozsda lerázásáról szólt, ami nagyjából sikerült is. Persze nem is Laciról lenne szó, ha nem lett volna így is picit elégedetlen.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"A keddi tesztnap jól indult, nagyon hamar visszajöttek a korábbi érzések, és jól volt újra az autóban ülni. Fokozatosan növeltem a tempót, és sikerült Takáts Ákoséhoz hasonló köridőket menni, ami azért nem rossz jel, hiszen ő az elmúlt évek során is versenyzett, tavaly például negyedik lett a Suzuki kupában. A nap második felében aztán elkezdtünk telemetriázni, Robival megnéztük, hogy hol lehetne még tovább javulni, de sajnos nem sikerült annyit gyorsulnom, amennyit szerettem volna, úgyhogy felemás hangulatban zártam a tesztet"  - mondta Laci a WorldTouringCarsnak.
Az RCM Motorsport következő tesztjére információnk szerint vasárnap kerül sor, amikor Laci ismét volán mögé ül, hogy folytassa a felkészülést a nagy visszatérésre.
Fotó: RCM Motorsport
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30