Korábban már hivatalos sajtóanyagot is közzétett Tom Coronel arról, nem indul a pénteki teszten, mivel a Marrakeshben megsérült Chevrolet nem készül el időben, ma azonban mégis kigurult a pályára, és ment pár nagyon fontos kört az autóval.
Egy ilyen szintű újjáépítés után gyakorlatilag kizárt, hogy ne legyen valamilyen probléma, így kulcsfontosságú volt a holland pilóta számára, hogy ne az időmérőn kelljen először mennie az autóval. A ROAL Motorsport pedig csodát művelt, ma reggelre elkészült a vas.
"Valamikor éjjel 12 körül megérkeztek a hiányzó alkatrészek az RML-től, úgyhogy mégis elkészültünk az autóval. Szoros volt, harminc perccel az edzés kezdete előtt még mindig dolgoztunk az autón, de sikerült. Mindenképpen menni szerettünk volna, hogy kijöjjenek a problémák, és ki is jött pár" - mondta Coronel a WTCC Blognak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Óriási volt a baleset, még két órával az edzés kezdete előtt is derültek ki új dolgok, például, hogy elhajlott az egyik gátló. Arra készülök, hogy a hétvége során még előkerül egy-két csontváz, úgyhogy óvatosak leszünk, és szem előtt tartjuk, hogy ez egy ilyen futam."
Ezt értsem úgy, hogy egy kicsit visszaveszel majd - kérdeztem.
"Ezt a szót nem ismerem... Egy autóversenyző ha átmegy boxutca fehér vonalán, onnantól egy üzemmódot ismer: padlóig. De természetesen óvatosabbnak kell lennünk, és tudjuk, valószínűleg nem ezen a hétvégén szerezzük majd a legtöbb pontot."

Corone_chevrolet_hun_szerel

Fotó: Eurosport

A marrakeshben történt baleset érzékenyen érintette Coronel 2014-es költségvetését, de már elkezdte a "spórolást".
"Indirekt módon természetesen hatással lesz az évemre, most például nem új gumikon mentem a teszten. Próbálunk visszahozni valamennyit ott, ahol lehet. Több mint 200 ezer euróba került az felújítás, de egy százalékot már visszaszereztünk azzal, hogy ma nem új gumikon mentünk. Nem panaszkodom, tudom, hogy meglesznek a jó pillanataim, és szerzek majd egy-két dobogós helyet az év során."
A holland pilóta nagyon élvezi, hogy az új autók erősebbek és gyorsabbak, de szerinte ez már nem igazi túraautó verseny.
"Számomra a túraautózás a taszigálásról, összeérő autókról és pici lökdösődésekről szól, de ezeknél az autóknál szó sem lehet erről. Rendkívül sérülékenyek, és sokba kerül a javítás. Minden könnyebb, ezért gyengébb, úgyhogy lőttek a lökdösődésnek" - zárta Coronel.
Fotó: WTCC Media, Tom Coronel
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22