Karamishev_Campos_SEAT

Fotó: Eurosport

Az előzetes tervekhez képest jelentősen átalakított felállással vág neki az idényzáró makaói hétvégének a Campos Racing. A spanyol alakulat három 1.6 turbós SEAT Leónt hajóztatott ki a kaszinóvárosban, amelyet eredetileg Hugo Valente, Fernando Monje és a helyi vitéz André Couto vezetett volna.
Hármójuk közül azonban egyedül Valente lesz ott a WTCC mezőnyben, Couto ugyanis inkább az Audi R8 LMS Kupában áll rajthoz, Monje pedig családi okokra hivatkozva lemondta a szereplést. A két felszabaduló helyet az orosz Nikolay Karamishev, és egy újonc hongkongi, a 33 esztendős Michael Soong kapta meg.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
Karamishev idén már két WTCC hétvégén indult a Camposszal, Portugáliában és Oroszországban, legjobb eredménye pedig két 16. hely volt, amit Portóban ért el. Emellett negyedik lett az ETCC-ben egy kupás SEAT-tal.
Soongról már sokkal kevesebb információ található az Interneten, ám a WTCC hivatalos honlapja annál többet tud róla. Idén a Kínai Túraautó Bajnokságban szerepelt, ahol a Super Production (szériaközeli) kategóriában 12. lett egy KIA K2-vel (ez a Rio ázsiai megfelelője). Ezen kívül több szezont lehúzott már hongkongi és kínai túraautó sorozatokban.
De ha már a változásoknál tartunk: Yukinori Taniguchi idén harmadik versenyén a harmadik különböző autóval és a harmadik csapattal áll rajthoz Makaón. A japán videó játék guru Suzukában a Wiechers BMW-vel, Sanghajban pedig az egyik Campos SEAT-tal indult, az idényzáróra pedig megkapja Michel Nykjaer korábbi Chevrolet-ját a Nika Racingnél.
Taniguchi lesz ezzel a WTCC történetének első olyan pilótája, aki egy szezonon belül három különböző típussal áll rajthoz. Célja, hogy bebiztosítsa az Ázsia Kupa győzelmet, amely már csak egy karnyújtásnyira van tőle.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00