Amióta a Chevrolet egyedül maradt gyári csapatként a WTCC-ben, elég ritkán láttuk őket lógatni az orrukat. Most mégsem felhőtlen a boldogság, bár Sanghajban (is) kettős győzelmet arattak. A feszültség oka a második futam során történ ütközés Yvan Muller és Alain Menu között, amely után a svájci elveszítette a vezetést, a francia pedig egy utólagos áthajtásos büntetés miatt 13. lett. Előbbi így 35, utóbbi 41 pontos hátrányban várja az idényzárót Makaón, ahol maximum 55 pontot lehet még szerezni.
"Nem mondhatom, hogy jó hétvégén vagyok túl. Először is elveszítettem a vezetést a bajnokságban, majd Rob 35 pontos előnybe került velem szemben. Az első futamon Michelisz meglökött, és keresztbe fordultam, majd többen is belém jöttek, mert elég nagyon volt a felfordulás mögöttem. Sajnos a jobb hátsó felfüggesztés megsérült, és véget ért a versenyem."
"A második futamon Alain mögött haladtam, és az egyik féktávon összementünk. Nagyon sajnálom a dolgot, nem volt szándékos. Egészen más helyzetben utazom Makaóra, mint amilyenben eddig voltam, de majd meglátjuk, mi történik" - értékelt a háromszoros világbajnok.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
A hétvége legnagyobb vesztese mégis Alain Menu, pedig ő egy helyet javított az összetettben, hiszen megelőzte Mullert. A svájci azonban fantasztikus formában van mostanában, megszerezte a pole-t, megnyerte az első futamot, és ha Muller nem löki ki az élről, akkor valószínűleg a másodikon is győz.
"Az első futam még hibátlan volt. Magam mögött tudtam tartani a csapattársaimat az első kanyarban, és irányítottam az egész versenyt. Mivel Yvan kiesett, jelentősen csökkentettem a hátrányomat a bajnokságban. A második futam viszont szöges ellentéte volt az elsőnek. Magabiztosan vezettem, amikor Yvan belém jött. Egyelőre erről csak annyit kívánok mondani, hogy emiatt sajnos jelentősen csökkentek az esélyeim a bajnoki cím megszerzésére" - fogalmazott nagyon diplomatikusan Menu.
Az eset a csapat hangulatát is befolyásolta. Bár arra valószínűleg ők is számítottak, hogy a gyártók világbajnoki címének bebiztosítása után élesebb lesz a küzdelem a pilótáik között, főleg mivel a Chevrolet nyolc év után a szezon végén távozik a WTCC-ből.
"Szép eredményeket ért el a csapat, egy duplázás és egy triplázás lett a mérleg, ennél többről nem is nagyon álmodhattunk. Ám sajnos vegyesek az érzéseink amiatt, ami Yvan és Alain között történt. Szerencsétlen dolog, de megesik az ilyen, különösen, amikor három nagyszerű pilóta harcol a világbajnoki címért. Át fogjuk beszélni a dolgot a  versenyzőinkkel, és biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül lecsillapodnak a kedélyek" - mondta Ron Hartvelt, az RML projekt menedzsere.
Az idényzáró makaói versenyt két hét múlva rendezik.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25