Szombaton második hivatalos időmérő edzését teljesített a Honda gyári csapata, és kénytelenek voltak megízlelni a csalódást, Tiago Monteiro ugyanis a 17. helyen zárt, azaz Suzukával ellentétben Sanghajban nem jutott be a Q2-be. A portugál pilóta és a japán-olasz csapat azonban nincs nagyon elkeseredve. Bár senki nem örül annak, ha gyengén szerepel az autó, de mindenki tudja, miről szól ez a három futam a Hondánál.
"Számítottunk rá, hogy ez a hétvége nehezebb lesz, mint a suzukai, ezen a pályán ugyanis sokkal több a hosszú egyenes, és egy fejlesztési szakaszban lévő autónál ez nem szerencsés. Ráadásul nem sikerült szélárnyékot találnom, és egy ilyen gyors pályán egyedül menni akár fél másodpercet is jelenthet."
Ha picivel kisebb a forgalom, és több időnk van megismerni a gumik viselkedését, akkor jobbak is lehettünk volna. Továbbra is szeretném hangsúlyozni, hogy ez nagyon fontos időszak a Honda számára, és a célunk, hogy megtanuljunk alkalmazkodni a körülményekhez, és adatokat gyűjtsünk az autóról. Suzukában még nem változtattunk a kocsin, úgyhogy tudtuk mire számíthatunk. Ez csak a második versenyünk ezzel az autóval" -  magyarázta Monteiro.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A Honda Racing Team JAS csapatvezetője előzetesen az első tízbe várta a Civicet, ám ezen a pályán sokkal nehezebben boldogultak a kocsival, mint Suzukában.
"Ez a pálya nem hasonlít a többihez, úgyhogy rengeteg mindent tanultunk a motorvezérlésről és az autó beállításáról. A kocsi egyensúlyával elégedettek vagyunk, de nem minden működött tökéletesen az időmérő során. Ráadásul Tiago nem kapott szélárnyékot, ami további tizedeket jelentett. Sajnáljuk, hogy nem sikerült bejutni a Q2-be" - vette át a szót Alessandro Mariani.
A csapatfőnök mellett a motorért felelős mérnök is csalódott volt az eredmény miatt, de bizakodik az autóval kapcsolatban.
"Suzuka után nem tudtunk érdemi dolgokat változtatni a motoron, de azért próbáltunk javítani a vezethetőségen. A sanghaji egy nagyon gyors pálya, ami új kihívás a számunkra. Sikerült előrelépnünk a balansz terén, és a top10-be vártam magunkat, úgyhogy egy kicsit csalódott vagyok. Viszont egyértelműen fejlődött az autó, és remélem a pilótánk ki is tudja használni a lehetőségeket" - mondta Daiszuke Horiucsi.
Abban mindhárman egyetértenek, hogy holnap a versenyeken óvatosan kell kezdeni, és el kell kerülni a csetepatét az elején. A többi majd elválik. Vasárnap 7:45-kor rajtol az első futam, majd közvetlenül utána a második, az Eurosport pedig mindkettőről élőben közvetít.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33