Coronel_tajvan

Fotó: Eurosport

Bár a 2014-es autója még nem érkezett meg, Tom Coronel nem tölti tétlenül a marrakeshi idénynyitóig hátra lévő időt. A ROAL Motorsport holland pilótája egyelőre arra vár, hogy az RML szállítsa a TC1-es Chevrolet-t, ám addig is kihasznált egy adódó lehetőséget, hogy saját magát formába hozza.
Coronel rendkívül népszerű Ázsiában, különösen Japánban, most azonban Tajvanról kapott meghívást az Extend Motorsporttól, akikkel rajthoz állhatott a helyi Option Cup idénynyitó futamán a Penbay Nemzetközi Versenypályán.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
Az autó kellemes emlékeket ébreszthetett a WTCC fenegyerekében, hiszen egy S2000-es, szívó 2.0 literes BMW 320si-t kellett vezetnie, amelyben még az ETCC-ben használt hathengeres motor volt. Coronel 2002 és 2004 között összesen ötször állt dobogón ezzel a típussal az Európa-bajnokságon.
És ha már a múltidézésnél tartunk, a Carly Motorsportnál annak idején többek között Coronel kedvese, Paulien Zwart, sőt apósa, Klaas is rajthoz áll az ETCC-ben.
A képeket elnézve azonban a ROAL pilótája nem a klasszikus hathengeres E46-os autóval ment Tajvanon, amit 2002 és 2006 között BMW 320i néven gyártottak, hanem egy  'öszvér' típussal. 2009 környékén Franz Engstlerék kezdtek ilyen autókat gyártani privát csapatok számára. Lényege, hogy az újabb fejlesztésű E90-es kasztniba betették a hathengeres motort, mivel a BMW Motorsport által gyártott újabb soros négyhengeres több mint 30%-kal emelte meg az autó árát.
Coronel számára tehát a motor nem volt ismeretlen, sőt az E90-es kasztniról is lehetnek konkrét élményei, az elmúlt három évben ugyanis ezzel ment a WTCC-ben. Ennek megfelelően tarolt Tajvanon, megszerezte a pole pozíciót, majd megnyerte a futamot is, ráadásul mindkétszer megdöntötte az S2000-es pályacsúcsot.
"Jó kis kihívás volt, és kifejezetten örültem annak, hogy a WTCC szezon előtt egy kicsit visszarázódhattam a versenyzésbe. Hatalmas élmény volt visszaülni a hathengeres BMW-be, amivel sok szép eredményt értem el korábban" - mondta Coronel.
A holland egyébként hamarosan bejárathatja a TC1-es Chevrolet-t, ma (csütörtök) utazik ugyanis Olaszországba, ahol az Adria melletti versenypályán tesztel a ROAL Motorsport.
Fotó: WTCC Media
[ad#1]
[ad#2]
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23