Coronel_teszt_Vallelunga

Fotó: Eurosport

Csütörtökön és pénteken a Róma közelében található Vallelungában tesztelt a ROAL Motorsport, ahol Tom Coronel kipróbálta a BMW Motorsport által gyártott új fejlesztéseket. A bajor márka új kipufogócsonkot és új komplett kipufogórendszert készített a 320 TC-hez, amelyet először az ex-gyári ROAL próbálhatott ki. Csütörtökön napos időben zajlott a munka, ám pénteken enyhe eső fogadta reggel a csapatot a pályán. Szerencsére azonban hamar kiderült ez ég, és száraz pályán tesztelhettek tovább.
"Elsősorban a motorbeállítással foglalkoztunk, mivel most először vittük pályára a 2013-as frissítéssekkel szerelt motort, amelyre új kipufogó és új kipufogócsonk került. Jó kis teszt volt, bár most még korai lenne következtetéseket levonni arról, hogy milyen előnyöket jelent ez a fejlesztés" - mondta Roberto Ravaglia az 'fiawtcc.com' oldalnak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
A csapat mindkét pilótáját bejelentette már 2013-ra, ám a Coronel - O'Young párosból most csak a holland tesztelt Vallelungában.
"Mindig jó érzés a téli szünet után újra autóba ülni. A kocsi érdemben nem változott, kivéve az új kipufogó rendszert. Az igazi problémánk azonban a súllyal van, mivel tavaly nem tudtuk elérni a lehetséges minimumot. Az FIA ráadásul idén 1160-ról 1150 kilóra csökkentette a gyári minimumsúlyt, úgy mindenképpen valamilyen megoldást kell találnunk, hogy ezt kihasználhassuk."
Coronel sokszor hangsúlyozta már, hogy a szerencsére nincs szüksége, egy holland mondásban azonban nagyon bízik.
"Ez lesz a harmadik évem a csapatnál, és már jól ismerem a mérnököket valamint az autót. Boldog vagyok, mert most először érzem, hogy harcra kész vagyok. Nem tudom, pontosan mi vár rám, de van egy mondás Hollandiában, mely szerint mindig a harmadik alkalom az igazi" - zárta Coronel.
Fotó: ROAL Motorsport
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22