Coronel_torott_chevrolet_marr

Fotó: Eurosport

A ROAL Motorsport pilótája, Tom Coronel tudhatja magáénak az első balesetet a 2014-es TC1-es autókkal, a holland pilóta másfél perccel az első szabadedzés vége előtt az egyik sikánban elveszítette az uralmat az autó hátulja felett, és bár próbált korrigálni, több helyen is megtörte a Chevrolet-t.
Coronel így valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a második edzést, és már a magyar idő szerint 15:00-kor rajtoló időmérőre koncentrál. A boxba érkezve egyből el is mondta véleményét Neil Hudsonnak, a TouringCarTimes helyszínen dolgozó újságírójának.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Gyengült a fékek hatásfoka, az utolsó sikán előtt pedig már túlságosan felforrósodtak. Ezért érkeztem túl nagy sebességgel a lassítóba, és ezért mentem rá a kelleténél agresszívebben a rázókőre. Már a boxutácból kifele jövet is megjelent egy figyelmeztető üzenet a kijelzőmön. Azt gondoltam, rendben lesz, de valószínűleg túlságosan felmelegedtek, mialatt a boxban álltam" - mondta Coronel a TCT-nek.
"Amikor rámentem a második rázókőre, eltört a felfüggesztés. Próbáltam egyenesbe hozni, de nem tudtam, mivel három keréken állt az autó."
A holland pilóta hozzátette, mivel nagyon keveset tudott tesztelni az autóval, most próbálgatja a határokat.
"Adjatok 800 kilométert, és tudni fogom, meddig mehetek el. Egyébként nincs semmi gond, jól érzem magam, nem csináltam hülyeséget, az autó rendben van, a beállítás is, úgyhogy minden ok" - zárta Coronel.
A marrakeshi program 12:15-kor folytatódik a második szabadedzéssel.
Fotó: Tom Coronel
[ad#2]
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30