Coronel_chevy_kicsi

Fotó: Eurosport

Tom Coronel bizonyos szempontból a szerencsés versenyzők közé tartozik, neki ugyanis sikerült megszerezni egyet az igen korlátozott számú TC1-es versenyautók közül, a holland a ROAL Motorsportnál egy Chevrolet Cruze-t vezet majd idén.
Más szempontból viszont nincs könnyű helyzetben, hiszen kereken nulla kilométerrel vághat majd neki a marrakeshi idénynyitónak, mivel ezúttal nem lesz lehetősége már a szezon előtt kipróbálni a technikát.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Március utolsó hetén, valamikor 25-e és 29-e között kapom majd meg az új autót, de tesztelni már nem lesz lehetőségem vele, mivel nincsen tesztmotorunk. Eléggé bosszant a dolog, mert teljesen ismeretlen az új autó, ám nincs mit tenni, így utazunk Marokkóba" - mondta Coronel a WTCC Blognak.
Egy üveg sörre valamikor majd leülhetnek Michelisz Norbival, a magyar pilóta ugyanis évek óta teszt nélkül vág neki minden szezonnak, mégis jó eredményeket szokott hozni. Persze Tomot sem féltem nagyon, az ő tapasztalatával gyorsan megtanulja majd az új Cruze-t. Sokkal inkább abból adódhatnak problémák, ha megbízhatatlan lesz az autó, ami egy vadonatúj technikánál gyakran előfordul.
Coronel csapattársa, Tom Chilton már sokkal jobb helyzetben van, az angol pilóta két nap múlva Valenciában tesztelhet a Chevyvel, az ő sorsa ugyanis korábban rendeződött, így hamarabb jutott autóhoz. Arra pedig nincs lehetőség, hogy a holland bekérezkedjen a csapattárs autójába.
"Jó lenne, de ez persze nem így megy. Érthető módon ő is szeretne minél többet menni a kocsival a szezonnyitó előtt."
A ROAL Motorsport valencia után még Olaszországban is tesztel majd a szezonnyitó előtt, ám mint Coroneltől megtudtuk, tesztmotor hiányában a holland oda sem utazik. Helyette inkább Taiwanon, egy helyi versenyen indul majd egy TC3-as  BMW-vel. Az is valami.
Fotó: Tom Coronel
[ad#1]
[ad#1]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21