Coronel_marra_bmw

Fotó: Eurosport

A Túraautó Világbajnokság idei második fordulója határozottan másként alakult Tom Coronel számára, mint amire számított. A hétvégén ünnepelte 41. születésnapját, ám az időmérőn egy elrontott féktávot ami miatt belement saját csapattársába. Bár végül mindkét futamon pontokat szerzett, a holland korántsem volt elégedett a hétvégi eredményekkel.
“Igazából nem volt jobb ez a hétvége a monzainál, pusztán mások hibái és technikai gondjai miatt tudtam jobb eredményeket elérni. Például mikor Tarquini és MacDowall ütközött előttem, nekem pedig sikerült kikerülnöm őket. A BMW-seknek most sem volt könnyű dolguk. A FIA azt ígérte, felülvizsgálják az autók súlyát Szlovákiára, úgyhogy nagyon remélem, hogy ott már jobbak lehetünk. Mivel a motorokat már leplombálták erre a szezonra, az egyetlen lehetőségünk a súlycsökkentés, úgyhogy várom már, hogy feltehessük a karbon ajtókat” - magyarázta Coronel a WorldTouringCars-nak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Tom Kapitány a ezután összegezte hétvégéjét a Darryl O’Young-gal történt emlékezetes balesetet követően.
“A szerelők éjjel fél kettőig dolgoztak, hogy helyre pofozzák a BMW-ket. Hatalmas elismerés jár nekik, mert a versenyre ismét erősek voltak a kocsik. Csak arra kellett figyelnem, hogy ne keveredjek bele semmibe a rajtnál. Ez sikerült is, ám innentől kezdve elég unalmas volt a futam. Főleg azután, hogy Bennani egy defektet követően elém jött vissza a boxból, és hiába volt körhátrányban, továbbra is előttem ment. Mindenütt kék zászlókat lengettek, de semmi, és emiatt leszakadtam az előttem menőktől. Végül a legjobb BMW-sként lettem kilencedik az első futamon.”
“A második versenyen jól sikerült a rajt, rögtön előreugrottam két helyet, és lehorgonyoztam a nyolcadik pozícióban. Ott relatíve biztonságban érezhettem magam, mivel volt némi távolság köztem és a mögöttem jövők között. Tarquini és MacDowall ment előttem, de egyszerre estek ki, nekem pedig sikerült kikerülnöm őket, és szerencsére nem volt túl sok törmelék a pályán sem. Nagyon örültem, mikor megláttam a kockás zászlót. A a versenyen szerezett hatodik hely az idei eddigi legjobb eredményünk.”  mondta a holland.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21