Coronel_marra_bmw

Fotó: Eurosport

A Túraautó Világbajnokság idei második fordulója határozottan másként alakult Tom Coronel számára, mint amire számított. A hétvégén ünnepelte 41. születésnapját, ám az időmérőn egy elrontott féktávot ami miatt belement saját csapattársába. Bár végül mindkét futamon pontokat szerzett, a holland korántsem volt elégedett a hétvégi eredményekkel.
“Igazából nem volt jobb ez a hétvége a monzainál, pusztán mások hibái és technikai gondjai miatt tudtam jobb eredményeket elérni. Például mikor Tarquini és MacDowall ütközött előttem, nekem pedig sikerült kikerülnöm őket. A BMW-seknek most sem volt könnyű dolguk. A FIA azt ígérte, felülvizsgálják az autók súlyát Szlovákiára, úgyhogy nagyon remélem, hogy ott már jobbak lehetünk. Mivel a motorokat már leplombálták erre a szezonra, az egyetlen lehetőségünk a súlycsökkentés, úgyhogy várom már, hogy feltehessük a karbon ajtókat” - magyarázta Coronel a WorldTouringCars-nak.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
Tom Kapitány a ezután összegezte hétvégéjét a Darryl O’Young-gal történt emlékezetes balesetet követően.
“A szerelők éjjel fél kettőig dolgoztak, hogy helyre pofozzák a BMW-ket. Hatalmas elismerés jár nekik, mert a versenyre ismét erősek voltak a kocsik. Csak arra kellett figyelnem, hogy ne keveredjek bele semmibe a rajtnál. Ez sikerült is, ám innentől kezdve elég unalmas volt a futam. Főleg azután, hogy Bennani egy defektet követően elém jött vissza a boxból, és hiába volt körhátrányban, továbbra is előttem ment. Mindenütt kék zászlókat lengettek, de semmi, és emiatt leszakadtam az előttem menőktől. Végül a legjobb BMW-sként lettem kilencedik az első futamon.”
“A második versenyen jól sikerült a rajt, rögtön előreugrottam két helyet, és lehorgonyoztam a nyolcadik pozícióban. Ott relatíve biztonságban érezhettem magam, mivel volt némi távolság köztem és a mögöttem jövők között. Tarquini és MacDowall ment előttem, de egyszerre estek ki, nekem pedig sikerült kikerülnöm őket, és szerencsére nem volt túl sok törmelék a pályán sem. Nagyon örültem, mikor megláttam a kockás zászlót. A a versenyen szerezett hatodik hely az idei eddigi legjobb eredményünk.”  mondta a holland.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48