A hétvégi nürburgringi WTCR idénynyitó előtt az összes versenyzővel volt lehetőségünk beszélgetni, és megint Tom Coronel mondott olyanokat, amiket nehéz lenne magunkban tartani.

A holland pilóta idén is a Comtoyou Racinggel indul, és egy Audi RS3 LMS-t vezet, de itt vége a hasonlóságoknak. Hiszen a holland fenegyerek is megkapta a német márka új fejlesztésű gépét, sőt, a versenymérnöke is változott.
Ennek megfelelően a tavaly újra futamot nyerő pilóta nagyon keményen készült a télen.
WTCR
Bekeményített a Lynk & Co, a Cyan Racing azonnali BoP változtatást szeretne
38 PERCE
„Körülbelül öt tesztnapunk volt mostanáig, és emellett indultam két NLS futamon a Nordschleifén. A Comtoyou Racing is alaposan beletette a szükséges munkát, végeztünk összehasonlítást a régi és az új autó között, úgyhogy azt mondhatom, az elmúlt 10 évben nem voltam olyan felkészült, mint most”
A Nürburgringen sem csak botorkált körbe-körbe, hanem a pályát kiválóan ismerő korábbi Volkswagen- és WTCR-pilóta, Benjamin Leuchter okította.
A legfontosabb újítás viszont természetesen az friss fejlesztésű Audi lesz, amit idén még csak a négy Túraautó VK-s versenyző használhat.
„Ha jól számolom, majdnem hét év a korkülönbség a régi és az új autó között, ami nagyon sok. Szinte minden területen megújult és jobb lett. Máshol van az üléspozíció, kényelmesebben elérsz mindent, de sokat javult a váltó és a fék is. Új a motor, ugyanazt kapta meg az RS3, mint a mi a Cuprában van, de frissítették a váltót és a difit is. Egyértelműen könnyebb vezetni és a pontosabbak a visszajelzések is.”
Az Audi már a harmadik különbözőmárka Coronel számára a WTCR-ben, korábban ment Honda Civic Type-R TCR-el és a régebbi Cuprával is. Felvetettük, ez olyan, mint az a srác a suliban, aki minden lánnyal randizni akar az osztályból. Egy kövér nevetés után jött a válasz.

Tom Coronel, 2021

Fotó: Audi Motorsport

„Elég jól ismertek, tudjátok milyen vagyok. De amúgy nem tervezem végig próbálni az össze TCR-autót. Korábban mindkétszer úgy volt, hogy Hondával fogok indulni, de végül máshogy alakultak a lehetőségek. Csak ezért váltottam.”
Volt még egy coroneles része a beszélgetésnek, mikor a tesztekkel kapcsolatban megkérdeztük, elhasználta-e a versenyzőnként engedélyezett 80 darab gumit a télen.
„Várj csak egy kicsit. Volt 5 tesztnap, az annyi mint… szerint max a felét használtam el, úgy kb. 40 darabot. Pedig nem spóroltunk. De a fenébe is, hogy ezt csak most mondod! Ha tudtam volna, hogy 80-at engedélyeznek, kitapostam volna a csapatfőnökömből. Majd jövőre”
Tom Kapitány, már hiányoztál! És hamarosan autóban is láthatjuk őt, valamint a WTCR mezőnyét, a speciális lebonyolításúnürburgringi WTCR-hétvége (program ITT) ugyanis már csütörtökön elkezdődik, 14:30-kor az első szabadedzéssel. Az FP1-et élőben közvetítjük az Eurosport Playeren.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
16 ÓRÁJA
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23