Az időmérő edzés után nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni. Tom Coronel a Hungaroring után megint csak kínlódott a kvalin, és 20. lett. Csuti Laci többször is kiemelte a közvetítés alatt, hogy a ROAL Motorsport néha látványosan szenved az olyan helyszíneken, ahol azelőtt sosem jártak. De azt is hozzátette, hogy a versenyre meglesznek a beállítások, és újra a régi Coronelt látjuk majd. Igaza lett.
A holland fenegyerek megismételte a hungaroringin nagy menetelést, és mindkétszer felmasírozott a pontszerző helyek közé. A második futamon ráadásul ötödik lett, ami a 18. helyről indulva egyenesen szenzációs. (A második versenyen azért 18.-ént indult, mert James Nash és Pepe Oriola is kikérte magát a parc fermé alól, és így visszasorolták őket a mezőny végére).
"Nagyon jók voltunk a versenyeken, nem is tudom honnan jött ez az erő. Gyönyörű volt, a 20. helyről úgy jöttem előre a 8.-ra, hogy közben egyszer még ki is csúsztam. Sőt a második versenyen is volt egy megcsúszásom, úgyhogy picit meglepett vagyok" - mondta Coronel a TouringCarTimesnak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
"Eszembe sem jutott, hogy képes lehetek pontokat szerezni. Nagyon élveztem... Küzdöttem, támadtam, úgy analizáltam az előttem lévőket, mint a SWAT. 'Várj, várj... most!' Mondtam például a mérnökömnek, hogy szeretném megelőzni Tiagot, de szólt, hogy még várjak. Aztán az utolsó körben elmentem mellette" - mesélte teljesen belelkesedve Coronel.
Coronel előretörése láttán sokaknak eszébe juthatott a hungaroringi menet. Akkor a 21. helyről rajtolt a holland, és végül hatodiknak intették le az első futamon. Mindezt úgy, hogy használt gumikon ment, mert teljesen esélytelennek tartotta magát, és inkább spórolt egy szettet Ausztriára.
"Ugyanazt csináltuk, mind Magyarországon, megspóroltam egy szett gumit Japánra. Most is használt gumikon mentem."
Márpedig Japán Coronel országa. Éveket élt és versenyzett ott különböző sorozatokban, sőt, komoly rajongótáborra rendelkezik a szigetországban. Itt szerezte első futamgyőzelmét - még SEAT-tal - és tavaly is sikerült nyernie Suzukában. Idén is hasonlóra készül.
"Japánban mindig eredményes vagyok, azért mert ez a második hazám. Rengeteg motorsport sikert értem el itt, két versenyt is nyertem a WTCC-ben. Úgyhogy miért ne lehetnék jó megint?" - zárta a holland.
Végezetül íme a szokásos összefoglaló videó Sonomából.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22