Tom Coronel rendkívül csalódottan hagyhatta el második hazáját, a tavalyi futamgyőzelem után idén az első ötbe sem sikerült bekerülnie Japánban. Pedig nem indult rosszul a hétvége a holland számára, az edzéseken jól muzsikált a ROAL BMW, leszámítva egy kipufogó cserét, gyakorlatilag minden a tervek szerint alakult. Második legjobb BMW-sként a hetedik helyet szerezte meg a Q2-ben, ami egy negyedik rajtpozíciót jelentett a második futamra.
"Az első verseny startjánál Dudukalo kívülről megelőzött, így visszaestem a nyolcadik helyre. Előttem nagyon elvoltak Bennanival, ezért úgy döntöttem, hogy inkább vigyázok az autóra, és megvárom, mi történik. Elég sok időbe tellett, de a verseny vége felé végül egymásnak mentek, és Bennani kiforgott, így a hetedik helyen értem célba" - mesélte Coronel.
A holland azonban egyáltalán nem volt elégedetlen, hiszen jött még a második futam, amelyen a második sorból rajtolhatott. Coronel öt évet élt Japánban, komoly bajnokságokat nyert meg odaát, ezért különösen fontos volt számára, hogy második hazájában újra összehozzon valami szépet. Tavaly győzött, és idén is legalább a dobogóra vágyott.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"Minden idegszálammal a második futamra koncentráltam. Az autó hibátlan volt, én pedig tele önbizalommal vártam a rajtot. Aztán megtörtén, ami még sosem fordult elő velem: ahogy kialudtak a lámpák, lefullasztottam a motort. Pont itt, pont ebben a pillanatban. Ennél rosszabb nem is jöhetett volna. Aztán elindultam a mezőny után, de a versenyem ezzel véget ért. Azért megelőztem egy-két autót, és 15.-ként zártam. Micsoda baleszerencse! Miért pont itt kellett megtörténnie? A múltban csak azt mondtam ilyenkor: 'ilyen a versenyzés', de most nagyon dühös vagyok. Sajnálom a srácokat a csapatnál, és rajongóimat. Nagyon csalódott vagyok" - zárta Coronel.
A holland pilóta 2008-ban Japánban, Okayamában szerezte meg első WTCC-s futamgyőzelmét egy benzines SEAT Leónnal. Egy év múlva egy 10. hely volt a legjobb eredménye, tavaly pedig ismét győzött, akkor már Suzukában és a BMW-vel. Úgy tűnik, folytatódott a sorminta. Coronel továbbra is ötödik a bajnokságban, hátránya 50 pont Gabriele Tarquinivel szemben.
A szokásos videó:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: Tom Coronel és WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05