Amikor 2011 telén a Zengő Motorsport és Michelisz Norbi BMW-re váltott, tudtuk, hogy Tom Coronel lesz az egyik viszonyítási pont. A holland igen tapasztalt, rengeteget versenyez más autókkal is, ráadásul csapata néhány éve még a bajorok egyik gyári istállója volt. Szóval ha őt sikerül beérni, netán lehagyni, az komoly eredmény lesz. Úgy tűnik, sikerült, és ezt maga a viszonyítási pont gondolja így. Bár Coronel úgy érzi, azért még van miben fejlődnie Norbinak.
"Jelenleg Norbert a leggyorsabb BMW-s versenyző a WTCC-ben, de egy kicsit kevesebbet kéne kockáztatnia. Úgy látom, hogy olyan mindent vagy semmit alapon gondolkozik néha. Ha világbajnok szeretne lenne, akkor muszáj kiegyensúlyozottá válnia. Amennyiben ez sikerül neki, akkor komoly gondjaim lehetnek majd vele, mert elképesztően gyors. Sokszor meglepett már" - mondta Coronel a Túraautó Hírblognak.
Hízelgő dolog ezt hallani egy ilyen szintű ellenféltől, de a bajnokságban azért még Coronel végzett előrébb, ráadásul 52 ponttal szerzett többet, mint Norbi, ami több mint két futamgyőzelem. Pedig koránt sem volt hibátlan szezonja, és 2011-el ellentétben idén az első hely sem jött össze.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
"Kiválóan indult az év, dobogós helyeket szereztem, és közvetlenül az élmenők mögött harcoltam. Aztán a bajnokság közepe táján kicsit elvesztettük a fonalat. Sajnos én is elég sokat hibáztam, gondolok itt a hungaroringi, az amerikai vagy a makaói időmérőre, illetve a suzukai második futam rajtjára. Viszont rengeteg pontot gyűjtöttem, és ez a lényeg.  Ötödik lettem, legjobb BMW-sként, ami azt mutatja, hogy jól teljesítettünk."
Az utóbbi hetekben szinte minden a 2014-ben érkező új szabályok, és az érdeklődő márkák körül forog WTCC-s körökben, Coronel viszont a rá jellemző stílusban közelíti meg a kérdést.
"Hogy őszinte legyek, engem hidegen hagy, hogy milyenek lesznek az új szabályok. Csak az érdekel, hogy nagyokat meccselhessük, és jó ki showt dobjunk össze a nézőknek. Ami a gyártókat illeti, a gazdasági helyzet kezd javulni, a gyárak pedig látják, hogy a WTCC egy jól összerakott show, ahol szép csaták folynak szép nézettséggel" - fogalmazott a holland.
Bár hivatalosan még nem dőlt el Coronel jövője, a boxutcai pletykák szerint nagyon valószínű, hogy Alberto Cerquivel együtt ő is marad a ROAL Motorsportnál.
"Szeretem a ROAL-t és a csapatfőnököt is, aki ugyanúgy lelkesedik az autósportért, akárcsak én. Számomra kicsit olyan ez az istálló, mint egy család, tele jó emberekkel. Tudjuk, hogy képesek vagyunk versenyeket nyerni, úgyhogy ha a szponzoraim igent mondanak, akkor 2013-ban is velük vágok neki az évnek. Január végén várható a hivatalos bejelentés."
Addig pedig maradnak az ünnepek, illetve a különleges kihívás a Dakaron, hiszen Coronel lesz a holland RTL társműsorvezetője. 2014-ben pedig vár rá a már sokat emlegetett űrutazás, amivel szintén szépen halad.
"Már túl vagyok a földi vizsgákon, és valamennyi sikerült. Úgy tűnik, ez az álom is valóra válik. Majd integetek onnan fentről... :)"
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23