Bár nagy a mozgolódás a Túraautó Világbajnokságban 2013-ra, Tom Coronel egyelőre úgy tervez, hogy a következő évet is jelenlegi csapatánál, az olasz ROAL Motorsportnál kezdi, és egy BMW 320TC-t fog vezetni. A holland pilóta 2011-ben váltott a bajor márkára, és bár a németek komoly fejlesztéseket nem terveznek, úgy tűnik továbbra is kitart mellettük.
"Sok a bizonytalanság még a WTCC-ben, több márka érkezéséről is hallani, de egyelőre kevés a konkrétum. A BMW ugyan nem tervez fejleszteni, de a tavalyi és az idei szezon során is bebizonyosodott, hogy a 320TC még mindig versenyképes technika. Jelenleg nagyon úgy áll a dolog, hogy 2013-ban egy BMW-vel versenyzem majd a ROAL Motorsportnál" - mondta Coronel a Túraautó Hírblognak.
A holland fenegyerek 2011 előtt a SEAT versenyzője volt, bár egyszer sem tartozott a gyári alakulat kötelékébe. Ennek ellenére 2008-ban megnyerte a japán versenyt, egy évre rá pedig privát bajnok lett egy Leónnal. Tapasztalatának és kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy bár jelenleg is független csapattal versenyez, a Yokohama kupában (akárcsak Monteiro) nem vehet részt. A SEAT-nál most újra terveznek valamit, bár, hogy mit, azt ma még kevesen tudják, Coronel azonban egyelőre nem gondolkozik a spanyolokhoz való visszatérésen.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"Szép éveket töltöttem a WTCC-ben SEAT-tal, ezzel a márkával szereztem meg első futamgyőzelmemet a világbajnokságon, és ezzel lettem privát bajnok is. Jelenleg azonban nincs terítéken a SEAT-hoz való visszatérés" - zárta Coronel.
A holland nyolc forduló után ötödik a bajnokságban, és akárcsak tavaly, Gabriele Tarquinivel fut versenyt a legjobb nem chevys pilóta címért. A tavaly Japánban szerzett futamgyőzelmet még nem tudta megismételni, de már négyszer állt a dobogón, legjobb eredménye pedig egy második hely Valenciából.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00