Coronel_monza_bmw

Fotó: Eurosport

Tom Coronel rendkívül nehéz hétvégét zárt Monzában, ahol egy kilencedik és egy 11. helynek köszönhetően összesen két pontot gyűjtött a ROAL Motorsport BMW-jével. Utánanéztünk, az új pontrendszer bevezetése (2010) óta nem volt ilyen rosszul sikerült versenye a hollandnak, utoljára 2009 végén, Makaón szerzett ennél is kevesebb pontot. Akkor azonban még egy gyöngécske benzines Leónnal ment, azaz BMW-vel még sosem volt ennyire mélyponton.
A bajor márka motorerőben jelentősen elmarad a riválisoktól, így a következő marrakeshi futam sem ígérkezik könnyűnek.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
„Nehéz élvezni a versenyt, amikor mindenki gyorsabb nálad az egyenesben, és úgy mennek el melletted, hogy esélyed sincs felvenni velük a harcot. Olyan érzésem van ilyenkor, mintha egy késsel kéne megvédenem magam, az ellenfelem pedig pisztollyal támadna rám. Ez nem tiszta küzdelem” – morgott Coronel a WorldTouringCars-nak.
A holland szerint a téli súlycsökkentés sem segített sokat a BMW-n.
„Jelentősen nem javított a helyzetünkön, mivel körülbelül 10 kilóval lett könnyebb az autó, ami nagyjából 0,1 másodpercet jelent, nekünk viszont egy másodperccel kéne gyorsulnunk. Mindenképpen fejleszteni kell valamit, ha előre akarunk lépni az ilyen jellegű pályákon.”

Coronel_Paulien_birthday

Fotó: Eurosport

Tom kapitány egyetlen öröme Monzában az lehetett, hogy kedvese, a magyar Lotus Ladies Cup-ban tavaly bemutatkozó Paulien Zwart épp a hétvégén ünnepelte születésnapját.
„Vele mindig jó partizni egyet. Elmentünk egy kiadósat vacsorázni, és remekül éreztük magunkat” – mesélte Coronel.
Remélhetőleg hamarosan a pályán elért eredmények is okot adnak majd az ünneplésre.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32