Coronel_torott_marr

Fotó: Eurosport

A marrakeshi hétvége előtt többször is beszéltünk arról, hogy az óvatosság lesz az egyik legfontosabb szempont a veszélyes utcai pályán, mivel a gyártók éppen csak elkészültek az új autókkal a szezonnyitóra, így még alig van tartalék alkatrészük. Ráadásul Marokkó után egy héttel egyből folytatódik a világbajnokság Franciaországban, úgyhogy idő sincs a generálozásra.
Egy nappal az első forduló után úgy tűnik - óvatosság ide vagy oda - két pilóta is kénytelen lesz a lelátóról nézni a paul ricardi eseményeket. Tom Coronel és Yvan Muller ugyanakkor törte össze az autót, a második futam rajtjánál. A hollandot keresztbe forgatták, és a falról visszacsapódó Chevrolet elsodorta a Citroent is.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
A franciák még küzdenek, a ROAL-nál viszont már meghozták a döntést, kihagyják a következő fordulót.
"A kocsi úgy néz ki mint egy banán, biztosan nem indulunk Franciaországban. Szerdán kéne megérkezünk Barcelonába, csütörtökön pedig már Le Castellet-ben, ám ez lehetetlenség" - mondta Coronel a TouringCarTimes-nak.

Coronel_torott_marr_2

Fotó: Eurosport

Coronel_torott_marr_1

Fotó: Eurosport

Coronel_torott_marr_4

Fotó: Eurosport

Coronel_torott_marr_3

Fotó: Eurosport

A holland továbbra is kitart eredeti álláspontja mellett, és úgy érzi, ő nem volt szabálytalan, Mehdi Bennani viszont rendkívül forrófejűen viselkedett.
"Egész jól sikerült a rajtom, egyértelműen én vezettem. Jogom van megválasztani azt vonalat, amin autózni akarok, de hagytam neki elég helyet a fal mellett. Onnantól kezdve, hogy először összeért a két autó én már nem tereltem tovább balra, ő viszont végig állt a gázon, majd elindult jobbra, és keresztbe forgatott."
Érdemes megnézni Tom Coronel videóját is, amiben rendesen körbejárják az esetet.
Coronel és Bennani mellett a négyszeres világbajnok Yvan Muller lehet a baleset harmadik nagy vesztese, hiszen jelen pillanatban úgy tűnik, az ő autója sem lesz kész a hétvégére, így kénytelen lesz kihagyni hazai versenyét.
"Négy nap múlva kezdődik a következő forduló, és nem vagyok benne biztos, hogy ott leszek a rajtrácson. Elég nagy hülyeség volt ilyen közel tenni egymáshoz a két futamot, főleg, hogy Marrakesh az egyik" - mondta Muller.

Muller_torott_marr

Fotó: Eurosport

A Citroen pilótája néhány szóban az első versenyről is beszélt, ahol elmondása szerint a biztonságos célba érés volt a legfontosabb elvárás.
"Az első futamon egyetlen dolgom volt, megelőzni Tom Chiltont, után pedig megőrizni a dobogós helyezést. Ezen a pályán túl kockázatos lett volna egymással viaskodni"- zárta Muller, aki végül egy harmadik hellyel búcsúzott Marokkótól.

Honda_kasztni_tarquini

Fotó: Eurosport

A hétvégén Gabriele Tarquini Hondája is súlyosan megsérült, az olasz a második szabadedzésen ütközött Gianni Morbidellivel. Az JAS Motorsport egyből el is indította az autót Franciaországba, miközben Arlunoban előkészítették számára a vadonatúj kasztnit (képen). Jelen állás szerint a korábbi világbajnok ott lehet a Paul Ricardon.
Fotó: WTCC Media, Honda Racing, Tom Coronel
[ad#2]
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28