Coronel_corvette

Fotó: Eurosport

A Chevrolet már kiszállt a WTCC-ből, a márka pedig néhány éven belül távozik Európából, ám a túraautó vb-s kapcsolat továbbra is igen erős. Ezt mutatja, hogy a vadonatúj Chevrolet Corvette hollandiai bemutatójára Tom Coronelt kérték fel az egyik "leleplezőnek".
A ROAL Motorsport pilótája az elmúlt három BMW-s év után idén a márkaváltás mellett döntött (vagy inkább arra kényszerült), és 2014-ben az RML által épített TC1-es Chevrolet-vel versenyez majd a WTCC-ben. És mivel Coronel elképesztően népszerű hazájában, a márka hollandiai képviselete azonnal lecsapott a kapcsolódási lehetőségre.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
Coronel nem maradt magára a leleplezés megterhelő feladatával, a dögös sportkocsiról az ismert holland énekesnő, Miss Montreal (Roos-Anne Hans) segítségével rántotta le a textilt. A rutinos pilóta egyébként nem sokkal azután utazott a sajtóeseményre, hogy hazatért Angliából, ahol Tom Chiltonnal szemügyre vette az épülő új Chevyt.
"Nagyon meggyőző volt, amit láttam, komoly a cucc. Akárhova nézett az ember, mindenhonnan süt a totális profizmus. Nemrég egyeztettünk a ROAL csapatfőnökével, Roberto Ravagliaval és Tom Chiltonnal, úgyhogy már nagyon várjuk az első versenyt" - mondta Coronel.
A két Tom mellett Hugo Valente és Dusan Borkovic vezeti majd 2014-ben az új Chevyket, illetve várhatóan két további autó is készül, amelyek a Bamboo Engineeringhez kerülhetnek.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23