Tom Coronel nem véletlenül a közönség egyik legnagyobb kedvence, akármelyik országba is megy. A holland pilóta gyors, rafinált és kemény a pályán, ám laza, barátságos, közvetlen és vicces, mihelyst kiszáll az autóból. Azt hiszem, mindenki látta a videót, amelyben megkérdezi, miért nem azt skandálja a közönség a Hungaroringen, hogy "Tooomy, Tooomy". Másnap megkapta.
Tom kapitány számára kalandosan indult a hungaroringi hétvége, a marrakeshi baleset következményeit csak az utolsó pillanatra sikerült eltüntetni a ROAL Motorsportnak (le a kalappal előttük), ám a holland végül ott lehetett a pénteki teszten. A kutyafuttában összerakott autó az elején még köhögött, a hétvége fontos szakaszára viszont összeállt, és Coronel végül vastagon kaszálta a pontokat.
A holland pilótával a futamokról kezdtem el beszélgetni, ám nagyon hamar kinyílt a téma, és végül a magyarokról valamint a WTCC-s életérzésről is dumáltunk.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Elégedett vagyok a hétvégével, hiszen előzetesen nem gondoltam volna, hogy negyedik leszek. A tempónk még nincs meg, viszont a Hungaroringen remekül lehet védekezni. Az első futam unalmas volt, még úgy is, hogy én lettem a legjobb chevys" - kezdte Coronel a WTCC Blognak."A második futamon jól kaptam el a startot, utána pedig nagy meccset vívtam a bajnokesélyesekkel. Ezt már nagyon élveztem, és szerintem a közönségnek is tetszett, a szponzoraimról nem is beszélve, hiszen elég sokat voltunk képernyőn."
Itt meg is állok egy pillanatra, mert óriási elismerés jár Coronelnek, hiszen valami káprázatos volt, ahogy maga mögött tartotta a két Citroent. Well done, Tommy! Nem volt könnyű dolga, szinte minden kanyarban határon kellett fékeznie.
"Elképesztően rövid féktávokat kellett vennem, néha el is fékeztem magam, de az természetes, ilyenkor egy kicsit több kockázatot kell vállalni."

Coronel_citroen_hun

Fotó: Eurosport

"Örülök, hogy talán sikerült pár szép pillanatot szereznem a nézőknek, azt viszont sajnálom, hogy Norbert balszerencsés volt, hiszen meggyőződésem, hogy sokkal jobb eredményt is elérhetett volna. De ilyen a versenyzés, és biztos vagyok benne, hogy idén még futamokat fog nyerni.""Emlékszem, amikor két éve Norbi győzötta Hungaroringen, az olyan volt, mint amikor annak idején megnyertem a Marlboro Masterst Zantvoortban; őrület. Nincs még egy olyan pálya, ahol ennyire lelkesek lennének a nézők."
És azt tudod, hogy Te vagy az egyik kedvencük - kérdeztem.
"Igen, érzem, hogy szeretnek, és ez nagyon sokat jelent nekem. Talán azért, mert mindig igyekszem közel engedni magamhoz a szurkolókat, hogy bepillanthassanak a versenyzők életébe. Tulajdonképpen a nézőknek, és nektek, újságíróknak köszönhetően versenyezhetek. Yvan Muller például azért versenyezhet, mert mögötte áll a Citroen, így teljesen más a helyzetünk.""És szerencsére még csak meg sem kell játszanom magam, hiszen ilyen vagyok, szeretek így élni. Attól tartok, nehéz lenne gyári pilótának lennem, és nem viselném jól, ha nem írhatnék, posztolhatnék és mondhatnék azt, amit akarok.""Visszatérve Magyarországra, nagyon szeretek ide jönni. Hollandiában élek, és a nyugati világ egy kicsit törtető. Itt viszont az az érzésem, hogy az emberek vidámabbak, pedig sokkal kevesebbjük van, mint nyugaton. Amikor ide jövök, az agyam egy kicsit visszaáll a normál kerékvágásba, mert otthon könnyű elszállni."

Coronel_hun_bohockodik

Fotó: Eurosport

"Szeretem Budapestet..."
És lesz valami parti ma este - vágok közbe.
"Csak hétfő reggel utazom, úgyhogy biztos beülünk valahova inni egyet. Huffy jó barátom, majd ő szól, hogy hova kell mennem."
Kik a legnagyobb parti arcok?
"Kérdezd a többieket..."
Úgy hallottam, ha valaki szeretné elkerülni a durva partit, akkor pont akkor kell lelépnie, amikor Tom Coronel megérkezik.
"(Egy kiadós nevetés után) igen, én szeretem élvezni a életem. Az a véleményem, hogy mi pilóták csak a pályán ellenfelek vagyunk, ahol néha elfordul, hogy dühünkben beszólunk egymásnak. Láttad Marrakeshben is, mit történt.""De Mehdire valahogy nem tudok haragudni. Egyrészt, mivel tapasztalatlan, másrészt tudom, hogy nem szándékosan tette, csak nagy volt rajta a nyomás. Ezzel anyagilag ugyan nagy szarba kerültem, de a motorsport kockázatos játék. Ha ugyanez Gabrielével vagy Tiagoval történt volna, arra máshogy reagálok, hiszen ők tapasztalt pilóták.""Visszatérve a WTCC-re, olyanok vagyunk mint egy nagy család. Egy-két kivétellel persze, - nem akarok neveket mondani - de vannak, akik nem szeretik annyira élvezni az életet, mint mi. Pedig végül is mázlista dögök vagyunk (lucky motherfuckers), akik azt tehetjük, amiről a legtöbben csak álmodhatnak."

Coronel_hun_csajok

Fotó: Eurosport

A végén azért visszakanyarodtunk kicsit a versenyekhez is, hiszen kíváncsi voltam, mennyiben segített a Citroenek elleni védekezésben a TC1-es autók nagyobb aerodinamikai hatékonysága.
"Ezzel az autóval könnyebb volt védekezni, mint a tavalyival. Főleg az aerodinamika miatt, hiszen Yvan láthatóan lemaradt a gyors kanyarokban, mivel veszített a tapadásból az első tengelyen. Volt olyan pillanat, amikor azt hittem, bajban leszek, de benéztem tükörbe, és láttam, hogy 30-40 méterrel távolabb van" - zárta Coronel.
A WTCC mezőnye legközelebb most hétvégén a Szlovákiaringen találkozik, ahol a holland tavaly megnyerte a második futamot. Most is valami hasonlóra készül.
Tom Coronel videói a hungaroringi hétvégéről:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21