Tom Coronel eredményes hétvégét zárt Kínában, az első futamon negyedik, a másodikon pedig harmadik lett. Az állórajtos versenyen az első rajtkockából indult, és ha nincsenek a más szinten működő Chevrolet-k, akkor valószínűleg meg is nyerte volna a futamot. A kockás zászlót negyedikként látta meg, ám Yvan Muller büntetésének köszönhetően egy helyet előre lépett. A 40 éves holland örült a jó szereplésnek, de a Chevykből már kicsit elege van.
"Megpróbáltuk, de esélyünk sem volt megverni a Chevrolet-ket. Teljesen mindegy mit csinálsz és hogyan csinálod, mindenképpen megelőznek. Olyanok mind a gonosz törpök, mindig felbukkannak, amikor nem számítasz rájuk, és az egyenesben megelőznek, mintha csak a parkolóban állnál. Még azt is megválaszthatják, hogy melyik kanyarban mennek el melletted. De igazából boldog vagyok. Tudom, hogy a Chevyk ellen nincs esélyünk, csak ha elkezdik egymást marni, úgyhogy a negyedik hely az elérhető legjobb eredmény volt. Yvan Muller büntetése és a harmadik hely már csak egy váratlan plusz volt számomra" - mesélte Coronel a hétvégéről.
Az első versenyen a tizedik helyről rajtolt a ROAL Motorsport pilótája, és a negyedik helyen ért célba.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Az első versenyen talál lehettem volna jobb is, bár nagyon hátulról érkeztem, és jó komoly felfordulás volt előttem az első pár kanyarban. Sikerült elkerülnöm a baleseteket, de még így összementem Turkingtonnal. A két Chevrolet és D'Aste mögé kerültem, és elég nagy volt a lemaradás. A verseny végére sikerült felkapaszkodnom, de arra már nem volt esélyem, hogy megelőzzem D'Astét, és megszerezzem a dobogós helyet."
A második futam rajtját a pole pozícióból várta Coronel, és ezúttal is negyedik lett, ám Muller büntetésével előresorolták harmadiknak.
"Egy kicsit kockáztattam az időmérőn, és így sikerült megszereznem a 10. helyet, ami pole pozíciót jelentett a második futamra. A Japánban történtek miatt nagyon koncentráltam a rajtnál, és sikerült jól eljönnöm. Szép kis előnyt autóztam ki, és remekül éreztem magam. Aztán viszont jött a "kék vonat", feltűntek a visszapillantóban, és négy körrel később már el is mentek mellettem, mintha szembe jöttek volna. Annyival erősebbek nálunk, hogy semmi esélyünk nincs küzdeni ellenük. A folytatás megint izgalmas volt, mert az első sorból nézhettem végig a csatájukat. Titokban bíztam benne, hogy összekapnak, és előrébb tudok lépni. Be is jött, de még így is meg tudták őrizni a helyüket. Lehetetlen versenyezni velük. Elég szomorú, de végül is szereztem egy kupát és pár értékes pontot."
Coronel maximálisan elégedett volt az autóval, és valami hasonlót szeretne elérni Makaón.
"Az autó nagyon rendben volt, gyorsan tudtunk menni vele a hétvége elejétől. Csak a Chevy ellen nem volt esélyünk. Most elkezdjük a felkészülést Makaóra, ami egy újabb nagyszerű hétvége lesz, és senki nem tudja megjósolni, hogy mi fog történni. Ha a ROAL BMW legalább annyira jó lesz, mint most, akkor magabiztos lehetek. De az igazság az, hogy egy kis szerencsére is szükség lesz" - zárta Coronel.
A holland az ötödik helyen áll a bajnokságban, hátránya pedig 39 pont Gabriele Tarquinivel szemben.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media, Tom Coronel
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22