Legendás mondása (nekem csak sex és pénz kell) ellenére most egy kicsi szerencse is ráfért volna Tom Coronelre, a ROAL Motorsport pilótájának ugyanis egyetlen tizeden múlt, hogy egészen máshogy alakuljon a termasi WTCC hétvége.
A 42 éves holland pontosan ennyivel maradt le a tizedik helyről a Q2-ben, ami ugye pole pozíciót jelentett volna a második futamra. Így viszont maradt két 11. rajthely, ami jelentősen bekorlátozta a lehetőségeket.
Coronel egyébként már a szabadedzéseken sem csillogott, az elsőn 14. lett, a másodikon pedig turbóhiba miatt kigyulladt alatta a Cruze, de szerencsére sikerült eloltani a tüzet, mielőtt nagyobb baj kerekedett volna.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Ezt a hétvégét jobb lesz minél hamarabb elfelejteni, hiszen akárcsak tavaly, idén sem találtuk önmagunkat. Persze a 40 kilós pluszsúly sem javított a helyzetünkön, de nem ez volt az egyetlen probléma. Nem volt meg a tempónk, és az autó egyensúlyával is akadtak problémák" - mondta Coronel a futamok után.
Ezt bizonyítja, hogy míg Coronel egy-két pontért gyötrődött, addig Tom Chilton közel járt a Q3-hoz, és a futamokon is sokkal előrébb járt, mint a holland.
"Mivel nem volt meg a szükséges végsebességem, képtelen voltam támadni, végig csak védekeztem. Az első futamon az utolsó kanyarban hibáztam, amit Thompson kihasznált, és így csak 11. lettem.""A második versenyen jól rajtoltam, sikerült is fognom pár helyezést, de a Citroenek elképesztően jöttek, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy a füvön vagyok, a fél mezőny  pedig elment mellettem. Utána még előztem néhányat, de csak 11. lettem, azaz nem szereztem pontokat."
Az eset nem nagyon látszott a közvetítés során, de valószínűleg Pechito Lopezzel csatázott Coronel, mielőtt lecsúszott a pályáról. Azóta egyébként kiderült, egy pontot mégis szerzett a holland, Dusan Borkovic büntetése miatt ugyanis a második futamon előresorolták a 10. helyre.
"Nem ezért jöttem, ez nem az én hétvégém volt. Most 7 hét szünet következik, majd jön a bajnokság ázsiai szakasza. A világnak ezen a részén általában kedvezni szokott nekem a szerencse, úgyhogy optimista vagyok" - zárta Coronel.
Termas után a ROAL pilótája hatodik a bajnokságban, de ugyanúgy 100 pontja van, mint a hetedik Michelisz Norbinak, és csak több negyedik helyének (!!!) köszönhetően előzi meg a magyar pilótát.
Tom Coronel videója a termasi futamokról:
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21