Coronel_BMW_dij_13

Fotó: Eurosport

A BMW Motorsport idén már 52. alkalommal választotta meg az év legjobb privát versenyzőit és csapatait a Doppelkegel épületben tartott BMW Sports Trophy keretében. Talán sokan emlékeznek még, hogy tavaly Thomas Biagi és Maxime Martin mögött Michelisz Norbi lett a harmadik, idén viszont taroltak a WTCC-s pilóták.
A BMW 320 TC búcsúdalával kibérelte az első három helyet a listán, Tom Coronel győzött, Stefano D'Aste lett a második, Mehdi Bennani pedig a harmadik. A csapatok versenyében a ROAL Motorsport nyert a Team Engstler előtt.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A díjakat Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója adta át, Alex Zanardi, a márka legendás pilótájának segítségével.
"Szeretnék gratulálni Tom Coronelnek a 2013-as BMW Sport Trophy megnyeréséhez. Hosszú évek óta a BMW család népszerű és eredményes tagja, és kiegyensúlyozottan jól teljesít, így minden szempontból kiérdemelte a pénzdíjat és a tesztvezetést" - mondta Marquardt.
"Nagyszerű értés a világ legeredményesebb privát BMW pilótájának lenni. Régóta versenyzem már ezzel a márkával, és jól esik, hogy elismerik a teljesítményem" - tette hozzá Coronel.

Coronel_DTM_teszt_2

Fotó: Eurosport

A győztes díja egy 30.000 eurós csekk és egy tesztvezetés volt a BMW DTM-es versenyautójával, amelyre egy hete került sor a spanyolországi Jerezben, ám Coronelnek titokban kellett tartania a dolgot tegnapig.
"Nagyon különleges élmény volt. A WTCC-ben eltöltött sok-sok év után jó érzés volt beülni egy olyan autóba, amely ennyire komoly leszorítóerővel dolgozik. Kicsit visszajöttek azok az benyomások, amiket az együléses versenyautókban vagy Le Mans-ban éltem át. Az ilyen autókkal aztán igazán határon lehet menni, különösen a gyors kanyarokban" - mesélt a tesztről a holland.
A spanyolországi tesztről egy videó is készült:

Coronel_DTM_teszt_3

Fotó: Eurosport

Coronel_DTM_teszt_1

Fotó: Eurosport

Coronel_DTM_teszt_4

Fotó: Eurosport

A BMW Sport Trophy keretében idén 26 ország 259 versenyzője közül kerültek ki a díjazottak. Az első 25 részesült pénzjutalomban; az összdíjazás 250.000 euró volt.
Coronel mögött D'Aste 25.000, Bennani pedig 21.000 eurót vihetett haza.

Ravaglia_BMW_dij_13

Fotó: Eurosport

A csapatok versenyében 32 bajnokság 36 alakulata nevezett a versenybe, és végül a BMW korábbi DTM-es bajnoka, Roberto Ravaglia ünnepelhetett, hiszen az ő istállója, a ROAL Motorsport győzött, miután Coronellel két futamot nyertek a WTCC-ben, az és övék lett az első hely az olasz GT bajnokság csapatversenyében is.
"Ez a 29. alkalom, hogy itt lehetek a BMW évzáró partiján, és nagyon büszke vagyok arra, hogy csapatvezetőként is sikerült díjat nyernem. Ez a siker nem csak a csapaté, de a versenyzőinkké is" - mondta Ravaglia.
Az olasz csapatfőnök jövőre valószínűleg harmincadszor is visszatérhet Münchenbe, ám szinte biztosan nem a WTCC-s sikerek miatt, hiszen a BMW teljes érdektelensége miatt a kénytelenek lesznek márkát váltani, ha maradni akarnak a világbajnokságon.
Fotó: BMW Motorsport
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21