Gabriele Tarquini és Tom Coronel szinte egyszerre, egy helyen állt félre a salzuburgi teszt hajrájában, ami piros zászlót eredményezett, és idő előtt véget vetett az edzésnek. Az olasz Hondája állítólag füstölt is (csak nem egy újabb turbó?), a holland viszont defekt miatt volt kénytelen lassítani.
Ha Salzburgring és defekt, akkor mindenkinek a 2012-es második futam jut eszébe, amikor egymás után adták be a kulcsot a bal első gumik a komoly terhelés és a nagy meleg miatt. Nézői szempontból ez rendkívül látványos versenyt eredményezett, ám a bajnokság egyik leggyorsabb pályáján egyáltalán nem vicces dolog defektet kapni.
Coronel szerencsére időben észrevette, hogy valami nincs rendben az RML Chevrolet viselkedésével, és le tudott lassítani, mielőtt teljesen megadta volna magát a gumi. Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy ismét előjöhetnek-e a defektgondok Ausztriában, de nem árt ezt a kis eseményt elraktározni. Coronelt egyébként meglepte az eset.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
"Egyáltalán nem jártunk agresszív tartományban a guminyomással" - mondta a holland a Motorsport-Totalnak.
A tempós salzburgi kanyarok kifejezetten a bal első kerekeket terhelik meg, ám a hétvégét megelőzően Michelisz Norbi azzal számolt, hogy az új Yokohama abroncsok bőven bírni fogják a terhelést. Legyen igaza.
Azért van egy olyan érzésem, hogy a Yokohama mérnökei alaposan megnézték azt az eldurranó bal első kereket.
De ha már Coronel, tekintsétek meg a holland szokásos futam előtti beharangozó videóját.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23