Coronel_Aut_boxban

Fotó: Eurosport

Tom Coronel nem lehetett valami boldog, amikor kihajtott a Salzburgring kapuján, és hazaindult a WTCC ötödik fordulóját követően. A holland pilóta bmw-s márkatársaihoz hasonlóan számíthatott rá, hogy Ausztriában kevés keresnivalója lesz a sokkal erősebb Chevrolet-kkel, Hondákkal, SEAT-okkal és Ladákkal szemben, ám ezúttal még egy nagy adag büntetést is a nyakába sóztak.
Coronel is kapott az időmérőn történtekért, neki 15 helyes hátrasorolás és egy vaskos 4000 eurós büntetés jutott. Pedig ha valakinek nem volt érdeke szórakozni, az pont ő, hiszen szokásához híven ismét a Senna-style-ra szavazott, azaz megspórolt egy szett gumit, és csak egyetlen gyors kört tervezett a Q2-ben. Ami így elszállt, és 12. lett.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
"Ez az egész a taktikázásról szólt, ami mindig fontos tényező. Pont ezért szeretem ezt a bajnokságot. Nekem mindenképpen kellett volna egy gyors kör, de egyáltalán nem volt mindegy, hogy szélárnyékkal, vagy anélkül mehetek. Végig azt néztem, hogy valaki megindul-e, így nem láttam a kockás zászlót, a csapat pedig sajnos elfelejtett szólni, hogy mennyire kevés idő maradt a végén. Mindketten hibáztunk" - mondta Coronel a WorldTouringCars-nak.
A kiszabott súlyos büntetéseket elhibázott döntésnek tartja, hiszen ez volt az első eset, hogy ilyen előfordult az időmérőn.
"Számomra teljesen új, hogy nem mehetek olyan lassan, amennyire jólesik, pedig 24 éve versenyzem. Az FIA viszont máshogy látta, de szerintem túl kemények voltak, figyelmeztetés nélkül egyből kőkemény büntetéseket kaptunk."
"Én nagyrészt a saját pénzemből versenyzem, és keményen küzdök azért, hogy túléljem ezt az időszakot, és a WTCC-ben maradhassak. Ehhez képest nagyon komoly büntetést kaptam, de semmit sem tehetek ellene."
"Egyébként nem is igazán értem, hogy engem miért büntettek meg. Én voltam a legnagyobb áldozata ennek az egésznek, hiszen gyors kör nélkül zártam az időmérőt" - magyarázta Tom Kapitány.

FIA WTCC Salzburg, Austria 18-19 May 2013

Fotó: Eurosport

A ROAL Motorsport pilótája végül két sovány pontszerzéssel távozott Salzburgból, mindkét futamon tizedik lett. Bár az első versenyen Mehdi Bennani (4.) és Fredy Barth (6.) is előtte végzett, ám ők a büntetések miatt előröl rajtoltak, és tudták tartani a helyezésüket.
"Ez a két tizedik hely volt a maximum, amit most el lehetett érni az autóval. Képtelenség volt előzni."
Coronel öt forduló után a nyolcadik helyen áll az összetettben.
A hétvégén Salzburgban bemutatták az új SEAT León Cup Racert, és mint korábbi seat-os versenyzőt, megkérdeztük Coronel, nem jutott-e eszébe jövőre visszatérni a spanyolokhoz.
"Először látni szeretném a végleges szabályokat. Egyelőre jól érzem magam a BMW-vel és a ROAL Motorsportnál, úgyhogy legszívesebben hosszú ideig maradnék náluk. Végül is a BMW-nek jelenleg nyolc ügyfele van a WTCC-ben, szóval miért ne jöhetnének rá, hogy megérni új kocsit építeni" - zárta nevetve Coronel.
Zárásként pedig íme az elmaradhatatlan összefoglaló Coroneltől és Bubble Mediától.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23