FIA WTCC Suzuka, Japan 20-22 September 2013

Fotó: Eurosport

Tom Coronel szerint jelentős, sőt, számára már-már elviselhetetlen mértékben nőnek jövőre a költségek a WTCC-ben, a ROAL Motorsport holland versenyzője szerint nagyjából egymillió euró, azaz közel 300 millió forintba kerül majd egy szezon a világbajnokságon.
Coronel évek óta a WTCC egyik legnagyobb becsben tartott privát pilótája, aki rutinjával és kellő csibészségével még a nehéz helyzetekből is ki tud hozni ezt-azt. Ám könnyen lehet, hogy a mostani számára is megoldhatatlan feladat lesz.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
4 ÓRÁJA
"A bajnokság egyszerűen túl drágává válik az olyan pilótáknak, mint én. Ha minden így megy tovább, akkor a WTCC inkább a gyártók sorozata lesz. Jelenleg azt mondanám, hogy 2014-ben kb. 1 millió euró kell egy teljes szezonhoz, nekem pedig nincs ennyi pénzem. Már eddig is a határaim közelében voltam" - mondta Coronel a Motorsport-Totalnak.
A holland sikeres üzletember lévén részben saját pénzből versenyez, ám a költségvetés egy jelentős hányadát szponzorok hozzák össze. Bár a BMW-jén hatalmas logók vannak, egy hungaroringi beszélgetés során elárulta, a támogatók nem adnak annyit, amennyit a méretes feliratok érnének, csak így mégis jobban mutat az autó, mint üresen.
Jövőre azonban az eddigi pénz közel dupláját kéne elkérnie a szponzoroktól, ami lehetetlen küldetésnek tűnik.
"Ez nem csak egyszerűen nehéz, ez egyenesen lehetetlen helyzet. Alapesetben optimista ember vagyok, de ha most nem történik csoda, akkor nem lesz folytatás" - zárta a holland.
A WTCC Blog egyébként úgy értesült, hogy Gianni Morbidelli érkezhet a ROAL Motorsporthoz (Coronel helyére vagy mellé), és az olasz elég komoly hátszéllel közlekedik.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30