Chilton_Makao_arc

Fotó: Eurosport

Erről is írtunk már, úgyhogy a rendszeres WTCC Blog olvasókat nem éri váratlanul. Tom Chilton Makaóban a TouringCarTimes-nak megerősítette, megállapodott az RML-el, és övé lesz a második darab a brit csapat által épített privát Chevrolet Cruze-ok közül.
Chilton számára egy valóságos rémálom volt az idényzáró, ahova még úgy érkezett meg, hogy akár az összetett második helyre is felérhet. A második szabadedzésen viszont saját hibájából összetörte a Chevyt, amivel hátrányba került az időmérőn. Az első futam előtt azonban riválisa, Gabriele Tarquini autójában motort kellett cserélni, ami ismét felcsillantott némi reményt.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Legalábbis pár kör erejéig. Az első futamon ugyanis Pepe Oriola belelökte Chiltont a falba, amivel igen nehéz, bár még mindig nem reménytelen helyzetbe került.
"A második futam előtt egy pont hátrányom volt James Nash-el szemben, és ha megnyerem a versenyt, az összetett második helyezés is elérhető lett volna" - mondta Chilton a TouringCarTimes-nak.
"Lerajtoltam Nash-t, és arra gondoltam: oké, a harmadik hely megvan. Aztán az előttem lévők kicsit feltartottak, de akkor még elég sok volt hátra a futamból, és hittem benne, hogy megelőzhetem őket. Ám sajnos odáig nem sikerült eljutnom."

Chilton_Makao_chevrolet_torott

Fotó: Eurosport

Chilton elmondása szerint Nash folyamatosan lökdöste hátulról, ami miatt elhajlott a kipufogó, és a brit autója megadta magát a Maternity kanyarban. Ez indította el azt a bizonyos botrányos tömegbalesetet, amelyben az ázsiai pilóták elfelejtették, mit jelent a sárga és a piros zászló.
De térjünk át a jövőre. Bár Chilton a rendelést már leadta, egyelőre ő maga sem tudja, mely csapathoz viszi az új Chevrolet-t. Annyi biztos, hogy az RML-nél nem marad, a brit alakulat ugyanis jövőre csak a partnerek kiszolgálásával foglalkozik majd, illetve készül a 2015-ös visszatérésre (valószínűleg egy gyári partnerrel).
"Van néhány lehetőségem, és ilyenkor mindenki sokat ígér. De amíg a szponzorokkal nem véglegesítjük a megállapodásokat, addig a csapatokkal sem tudok tárgyalni. Ráadásul az egyes ajánlatok között árban komoly különbségek vannak" - zárta Chilton, aki végül az ötödik helyen zárt az összetettben.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05