Chilton_Qp_usa

Fotó: Eurosport

Tom Chilton Sonomában megszakította a negyedik világbajnoki címéhez közeledő Yvan Muller hat futamos pole pozíciós sorozatát, de nem szeretne itt megállni. Az első pole után az első győzelem a következő cél, és az angol srác szerint erre lehet is esélye vasárnap.
Könnyű dolga semmiképp sem lesz, hiszen Michel Nykjaer büntetésével Muller újabb fontos lépést tett afelé, hogy már Sonomában bajnok legyen, úgyhogy a francia biztosan motivált lesz. A háromszoros világbajnok ráadásul kiváló rajtoló, míg Chilton tuti, hogy legalább egy picit izgulni fog a startnál.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Nem tudom megmondani, mi lesz. Ha megállapodnánk Yvannal, hogy a második kanyarig tartjuk a helyünket, és csak utána kezdünk el versenyezni, akkor a harmadikban már biztos ott lenne mellettem a külső íven. Nagyon akarom az első győzelmet, és saját erőből szeretném legyőzni a világ egyik legjobb versenyzőjét" - mondta Chilton a TouringCarTimesnak.
A pole pozíció azonban a második futamra egy tizedik rajthelyet jelent, és Chiltonnak általában problémát szokott okozni, ha középmezőnyből kell előre jönnie.
"Egy körön és az első futamokon szerintem egész jól teljesítettem eddig idén, a második versenyen viszont még dolgoznom kell. Nagyon odateszem majd magam, hogy ezúttal jobb legyek" - zárta Chilton.
A sonomai WTCC hétvége magyar idő szerint 17:30-kor a bemelegítő edzéssel folytatódik, amit az Eurosport 2 élőben közvetít.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22