Muller_Chilton_kina_arc

Fotó: Eurosport

Bár a sajtóban már ezerrel dübörög a makaói WTCC futam felvezetése, mi még egy picit Sanghajjal foglalkozunk. Mostanra sikerült ugyanis felvennünk a kapcsolatot Tom Chiltonnal, aki többek között az első futamon történtekről, és az összetett dobogóért folytatott csatáról is beszélt.
A kínai első versenyen az utolsó körig Yvan Muller vezetett, ám a célegyenesre ráfordító kanyarban az angol ellopta tőle a vezetést és a győzelmet. Mivel a francia Suzukában azt ígérte, szeretné segíteni csapattársát az összetett második helyért zajló küzdelemben, többen egyből csapatsorrendet kiáltottak, és egy bizonyos 2002-es osztrák F1-es futam is szóba került.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Nem volt csapatsorrend közöttünk, hiszen nem egy gyári istállónál versenyzünk. Yvan hozta a Lukoil szponzorációt én pedig az Aont, úgyhogy a csapat nem adhat nekünk utasításokat. Kérhetnek tőlünk dolgokat, de a döntés a miénk" - mondta Chilton a WTCC Blognak.
"Yvan is akarta a győzelmet, mert már három hónapja nem nyert."
"Jó érzés volt tiszta körülmények között versenyezni ellene. Mindketten padlón mentünk, de közben arra is figyeltünk, hogy helyet hagyjunk a másiknak. Nagyon könnyű hibázni, ha az ember ennyire a határon autózik, ezért is volt ez életem legjobb versenye."

Chilton_Chn_chevrolet

Fotó: Eurosport

A második futam már koránt sem alakult ennyire jól, Chilton végül örülhetett, hogy pontot tudott szerezni a tizedik hellyel.
"Nem sikerült jól a rajtom. Sokkal jobb volt a tapadás, mint az első futamon, és picit befulladtam a startnál. Aztán valaki nekem jött, és leszakadt a hátsó lökhárítóm. Olyan volt, mint egy ejtőernyő, ami nem segít egy 1.2 kilométeres egyenesben."
A korábbi BTCC privát bajnok jelenleg nagy harcban van az összetett dobogós helyekért. Hátránya 22 pont a második helyezett Gabriele Tarquinivel szemben, ám James Nash sincs messze, a bamboos hat pontra követi őt.
"Szeretnék a második helyért harcolni, de legalább ennyire fontos, hogy megőrizzem a dobogós pozíciót. Fantasztikus lenne az első háromban végezni. Rengeteget kellett tanulnom idén, hiszen a Chevrolet 4-5 másodperccel gyorsabb, mint a Ford. Olyan, mintha egy másik bajnokságba kerültem volna."
"Szóval nagyon boldog vagyok, hogy fokozatosan felértem Muller mögé, sőt, az elmúlt három hétvégéből kétszer én nyertem az első futamot. Kár, hogy  ugyanannyi pontot osztanak érte, mint a másodikért" - zárta Chilton.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30