Chilton_makao_13_chevrolet

Fotó: Eurosport

Tom Chilton saját bevallása szerint is pályafutása második legnagyobb balesetét szenvedte el ma magyar idő szerint fél hat körül, amikor a második szabadedzésen kicsit besokallt a makaói pálya egyik igen trükkös részén, és flipperezett egyet szegény Chevrolet-vel a szalagkorlátok között.
A 28 éves RML pilóta az autó jobb és bal oldalát is csúnyán lerendezte, ráadásul ő is összeszedett egy-két zúzódást. Chilton magától gyógyul (idővel), az autót pedig az ex-gyári csapat szerelői csodával határos módon összeszögelték az időmérőre. Mi az hogy összeszögelték!? Chilton bejutott vele a Q2-be, ahol hetedik lett, és ezzel életben tartotta esélyeit az összetett dobogóra.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Vannak fájdalmaim itt-ott. Valószínűleg ez volt pályafutásom második legnagyobb balesete" - mesélte Chilton a TouringCarTimes-nak.
A brit pilóta magyarázattal is szolgált a hibára, amiben - meglepő módon - az RML-től tavaly távozó Rob Huff is szerepelt. Chilton ugyanis rendesen átnézte a tavalyi világbajnok makaói telemetria adatait, és azok segítségével próbált gyorsulni, úgy tűnik, túl nagy tempóban.
"Nagyon hajtottam magam, talán túlságosan is, és emiatt majdnem totálra tettem az autót. Az egyik kanyarban Huff elképesztően gyors volt, és azt hittem, én is képes vagyok rá. Aztán egyszer csak bumm, repültek szanaszét a kerekek" - mondta Chilton a rá jellemző laza stílusban.
Az időmérőn is akadtak gondjai, a Q1-ben például lelazult a hátsó légterelője (ezért láttuk a közvetítésben, hogy szerelték), és ettől durván túlkormányzott lett a Chevy. Az egyik piros zászló viszont kapóra jött, és gyorsan megjavították.
Chilton egyébként kifejezetten hálás volt az RML szerelőinek, hiszen pontosan tudja, ha nem jut be a Q2-be, nem sok esélye maradt volna az összetett dobogóért harcolni.
"Akkor a negyedik, de az is lehet, hogy az ötödik helyet kellene figyelnem. Így még van sanszom a másodikra is, ám ha realista akarok maradni, akkor azt mondom, megpróbálom magam mögött tartani James Nash-t" - zárta az angol, aki tehát a harmadik helyezést tűztek ki célul a vasárnapi futamokra.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21