Chilton_monza_wup

Fotó: Eurosport

A monzai hétvége egyelőre az ex-gyári RML istálló diadalmenetét hozta a Chevrolet Cruze-zal, ám a csapat új pilótája, Tom Chilton elárulta, komolyan tartottak attól, hogy a Honda erősebb lesz náluk az idénynyitón. A brit csapat költségvetése csak az utolsó pillanatban állt össze, így erősen behatároltak voltak a tesztlehetőségek, Muller például mindössze két órát edzett a Cruze-zal Monza előtt.
"Amikor a télen megtudtam, hogy összejön (az RML szerződés), azt gondoltam, hogy Muller és én leszek az első két hely várományosa. Aztán mikor megláttam Gabriele Tarquini monzai köridőit a múlt heti kollektív teszten, akkor kicsit elbizonytalanodtam. Ugyanolyan időt futott, mint én szombat reggel, csak ő szélárnyék nélkül, én pedig komoly felvezetéssel. Arra számítottam, hogy valamit még előhúz az időmérőn, de valószínűleg nem kapott jó szélárnyékot" - mondta Chilton a TouringCarTimesnak.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Az ex-fordos pilóta korábban már többször is hangsúlyozta, hogy úgy érzi, élete lehetőséget kapta meg azzal, hogy az RML-hez kerülhetett.
"Nagyon boldog vagyok, hogy az RML és Muller végül talált egy szponzort, és így egész évben mehetünk. Arra viszont nem lesz pénzünk, hogy fejlesszünk, miközben a Honda és a Lada folyamatosan hozza majd a frissítéseket."
Chilton azon kevesek egyike, aki a tél során esőben is tesztelt. Akkor nem volt túl boldog, most viszont aranyat érhetnek az információk.
"Két hete Brands Hatchben vezettem a kocsit vizes pályán. Azt a kört úgy ismerem, mint a tenyerem, korábban Forddal is mentem ott esőben. Idén pedig a Chevrolet-t is kipróbáltam, és jó pár másodpercet javultam. Monzában az első néhány kör lesz a legnehezebb, amikor többet nézünk majd a tükörbe, mint előre" - tette hozzá Chilton.
Az első monzai futam közvetítése 14:45-kor kezdődik az Eurosport 2-n.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28