Bő egy hete már beszámoltam arról itt a WTCC Blogon, hogy a gyári Honda és Citroen pilóták (valamint Hugo Valente) után Tom Chilton is próbára tette magát a legendás Nordschleifén. A 26 km hosszú híres német pálya jövőre már a Túraautó vb naptárába is bekerül, így egyre többen próbálják megtanulni a brutálisan nehéz vonalvezetést.
Chilton összekötötte a kellemest a hasznossal, hiszen ha már az Eifel hegységben járt, meglátogatta a ROAL Motorsport GT-s csapatát, amely a Blancpain Endurance Series idényzáró, 1000 km-es futamára érkezett a Nürburgringre.
Mivel a Nordschleifén ezen a hétvégén nem rendeztek versenyt (a GT-sek csak az épített pályán mentek), így Chilton egy utcai autóval tanulgatta a nagy kört, több-kevesebb sikerrel.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
17 ÓRÁJA
"Két nap alatt összesen hét kört tettem meg. Ez a pálya egyszerűen csodálatos. 177 kanyar van, amit egytől-egyig meg kell tanulni fejből, hiszen ha hibázol, nincs sok hely a javításra. A fák és a korlátok nagyon közel vannak, úgyhogy igazán élvezetes volt 230 km/h-val száguldani a Ford Focus 1.6T utcai autómmal" - mesélte Chilton.
A ROAL angol pilótáját némileg hátráltatta a szeszélyes időjárás, a hét körből mindössze három volt teljesen száraz, de így is elérte a kitűzött célt.
"Sikerült 10 perc alatt teljesítenem a kört, és kezdésnek ez szerintem nem rossz. Szombat délutántól sajnos elromlott az idő, és folyamatosan piros zászlóztak."
Vasárnap aztán különleges élményben lehetett volna része Chiltonnak, ha nem köszönt be a szokásos Nordschleife-köd. Roberto Ravaglia, a ROAL Motorsport egyik tulajdonosa, az élő túraautó legenda mutatott volna neki egy-két trükköt a pályán, ám ez végül elmaradt.
"Reggel nyolckor találkoztunk, és nagyon vártam, hogy tanulhassak ezt-azt Robertotól, aki kétszer is nyert már itt a BMW Motorsport pilótájaként. Sajnos azonban olyan vastag köd ült a pályára, hogy nem engedtek ki bennünket a boxutcából.""A tervek szerint Suzuka és Makaó között még visszatérünk, hiszen eddig körülbelül a kör 40%-át sikerült memorizálnom" - zárta Chilton.
Jövőre május második hétvégéjén utazik a WTCC a Nordschleifére, és a 42. ADAC Zurich Nürburgring 24 órás egyik előversenye lesz.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51