Chilton_teszt_Chevrolet

Fotó: Eurosport

Remekül érezte magát Tom Chilton az RML múlt heti két tesztnapján, amely során kipróbálhatta az elmúlt három évben minden világbajnoki címet besöprő Chevrolet Cruze-t. Az ex-fordos pilóta először Snettertonban, majd Brands Hatchben gyakorolt új csapatával, a nyolc év után először privát színekben induló RML-el.
"Szinte nem is kellett semmit állítani az autón, minden egyből jó volt. Egy teljes napot tudtam menni Snettertonban, és volt egy esős tesztem Brands Hatchben. Ennyi elég is volt ahhoz,  hogy elmondhassam mennyire jó ez a kocsi. Egyáltalán nem éreztem idegennek. Bár a Forddal rengeteget teszteltem, amit a Focusszal meg tudtam csinálni, az egyből ment a Cruze-zal is, könnyű volt átszokni. Ráadásul a csapat is fantasztikus, úgyhogy már nagyon várom a szezonkezdést" - mondta Chilton az 'Autosport'-nak.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
A brit versenyző a monzai első forduló előtt még egy rövid shakedown erejéig visszaülhet a Cruze-ba, majd március 24-én jöhet az éles bevetés. Chilton biztos benne, hogy Yvan Mullerrel a világbajnoki címért is harcban lehetnek.
"Azt hiszem, Yvan az egyik legjobb versenyző, akit csapatársnak kívánhattam volna. Természetesen szeretném őt is legyőzni, de közben megpróbálok tanulni tőle, hiszen ő minden idők egyik legjobb túraautó pilótája. Mindketten elég tapasztaltak vagyunk, a csapat is kiváló, úgyhogy remélem, harcban leszünk a bajnoki címért" - tette hozzá Chilton.
Hivatalos állásfoglalás ugyan még nincsen, ám valószínű, hogy a két RML Chevrolet nem szerezhet majd pontot a Yokohama kupában, így Chiltonnak is a "nagy" bajnokság lesz a cél.
Fotó: RML
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48