Chilton_Porto_arc

Fotó: Eurosport

A klasszikus autósportos mondás szerint ha egy versenyzőnek gyermeke születik, az mindenképpen meglátszik a teljesítményén. Ha jól emlékszem, a Forma-1-ben ezt pontosították is, körönként plusz egy másodperc / gyermek volt az lassulás mértéke.
Tom Chilton viszont Portóban rácáfolt erre az állításra. Az angol pilóta első gyermeke, Freddie nem sokkal a hétvége előtt született, ám az RML versenyzője semmilyen negatív hatást nem érzett magán.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
3 ÓRA
"A gyermek egyáltalán nem teszi lassabbá az embert. Sőt, szerintem inkább egy kicsit felgyorsít, hiszen szeretnék egy gyári szerződést, hogy több pénzt vihessek haza a családomnak" - viccelődött Chilton a Motorsport-Totalnak.
A WTCC mezőny legfiatalabb apukája egyáltalán nem érezte magát óvatosabbnak a veszélyes utcai pályán.
"Talán sosem mentem még annyira bevállalósan, mint most, többször súroltam az autóval a korlátot, még levezető körön is... a szabadedzésen. Aztán, amikor az időmérőn 230-cal száguldottam az egyenesben, ismét rájöttem, miért csinálom ezt az egészet: mert imádom az autósportot."
Ettől függetlenül azért a hétvége során sokat gondolt a kis Freddie-re, és már nagyon várta, hogy hazautazhasson Portugáliából.
"Imádom az autósportot, de a családomat is, és nem szerettem volna sok időt tölteni feleslegesen Portóban. Kicsit vártam is, hogy érjen véget a hétvége, és mehessek haza Freddie-hez és Elle-hez, a menyasszonyomhoz. A fiam elképesztően szeretni való fickó, megőrülök érte" - zárta Chilton.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23